Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nové brambory s bylinkami, smetanou a vejci

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 374 kJ /
567 kcal
Bílkoviny31,64 g
Tuky44,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 849 mg
Sodík 378 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy9,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory důkladně omyjeme kartáčkem nebo oloupeme. Dáme vařit do osolené vody na cca 15-20 minut. Krok 2: Bylinkami nešetříme, opláchneme je a osušíme. Nakrájíme na drobno. Část bylinek smícháme se smetanou. Dochutíme solí, pepřem a citronem, případně cukrem. Krok 3: Brambory scedíme a necháme vypařit. Mezitím na pánvičce rozpustíme máslo se zbývajícími bylinkami a brambory v tom promícháme, aby se celé obalily. Na talíři posypeme nakrájenou kapií, přidáme vejce a smetanu.

Zveřejněno 11. 7. 2016

Poznámka autorky mika59

Výborná je v tom jarní cibulka, ale tu jsem neměla. Můžete přidat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8D8l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8D8l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

vypadá to na rohlíčky, copak se ještě dají koupit ??? a nové brambory ??? vždyť je prodávají už od února a od té doby co se nepěstují brambory v česku tento božský pokrm téměř zmizel, ale je to lahůtka!!! Bodík za to třeba se zase k bramborám vrátíme :yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
nové brambory recepty, nové brambory s bylinkami, nové brambory recept, nové brambory kde koupit, brambory plněné s kysanou smetanou, od kdy se daji koupit nove brambory, brambory s bylinkami, brambory se smetanou a citronem, zapecene brambory s vejici, zapecene brambory se zakysanou smetanou a vejci, nové brambory s cuketou a smetanou, brambory smetana vejce, bramboby s vejici a smetanou, jak vařit nové brambory, brambory,vejce na/tvrdo ,zakysana smetana, brambory na smetan? s vejci, bylinkové brambory se smetanou, brambory se smetanou a vejcem

Suroviny:
brambory rané, vejce, smetana zakysaná, šťáva citronová, sůl, pepř, cukr, máslo, kapie, libeček, petrželka, pažitka, máta

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu