Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 681 kJ / 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,36 g |
Tuky | 1,70 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 79,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česneková polévka s pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlNE
Moje poznámka
Česneková polévka s pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlNE
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 5 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Tématické fráze:
pohanka recepty,
polévka z pohanky,
polévka z pohanky a na česneku,
polevky recepty česneková polévka,
oukrop recept,
polévka s pohankou,
polévky cesneku,
recepty na polévku cesnekovou,
cervena polevka s pohankou,
česneková polévka s houbami,
falešná česneková polévka,
pohanka recepty-polévka,
polévka česneková recept,
oukrop z česneku,
pohanka na česneku,
česnekačka recept,
česnečka s pohankou,
pohanka recept,
česneková polévka,
polévky česnek
Suroviny:
brambory,
česnek,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
majoránka,
pohanka,
sůl,
olej
Komentáře (18)
Spôsobom, aký je uvedený pri tomto recepte, doplňujem polievky namiesto cestovín, zemiakov a pod. Takže do hocijakej polievky, väčšinou zeleninovej, keď je uvarená a teda vriaca, odstavená z ohňa, hneď nasypem pohánku, zakryjem a nechám stáť. Kým je polievka vhodná teplotou na jedenie, pohánka bude hotová tiež. Počítajte s tým, že ak polievka bude stáť dlhšie, napr. ostane aj na druhý deň, pohánka ju zahustí viac, takže množstvo pohánky dajte podľa toho, akú hustú máte radi polievku. Ale to si po niekoľkých razoch overíte. Ak by náhodou potrebovala pohánka byť na váš vkus mäkšia, tak ju nechajte zakrytú ešte 5-10 minút, každý má rád inú mäkkosť.