Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 060 kJ / 2 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,94 g |
Tuky | 28,39 g |
Vláknina | 74,13 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 438 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 359,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme na jemném struhadle, polovinu na hrubém struhadle. Vymačkáme z nich v dlaních tekutinu a přendáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku, vejce a nakonec mouku. Na pánvi rozehřejeme olej, sběračkou nalijeme těsto, uhladíme ho a bramboráky upečeme z obou stran dozlatova. Tuk necháme odsát na kuchyňském ubrousku.
Krok 2: Na omáčku pokrájíme oloupanou cibuli. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou. Vše nasypeme do kastrůlku, zalijeme vínem a vodou. Přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou 12-15 minut. Jablka rozšťoucháme, osolíme, opepříme, ochutíme kayenským pepřem a trochou cukru.
Krok 3: Z chilli papričky odstraníme semínka, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do omáčky, kterou zahustíme škrobovou moučkou, rozmíchanou ve 2 lžících vody. Krátce povaříme.
Krok 4: Bramboráky podáváme s jablečnou omáčkou.
Zveřejněno 28. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborák s jablečnou domácí omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVVL
Moje poznámka
Bramborák s jablečnou domácí omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVVL
Nejnovější recepty
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 7 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 12 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 18 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno 5. 9. 2025 20:02:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 1 hodinou
Drožďová polévka
HanaHanka před 2 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 2 hodinami
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 2 hodinami
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 3 hodinami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 5 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 6 hodinami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 7 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Tématické fráze:
bramborák vychytávka,
bramborák s jablky,
bramborak s omackou,
jablečnou omáčkou
Suroviny:
brambory,
cibule,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
česnek,
vejce,
mouka hladká,
jablko,
cibule,
chilli paprika čerstvá,
voda,
víno růžové,
pepř cayenský,
cukr,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře (6)
Jo a osvědčilo se mi, malá vychytávka, přidat místo mléka pivo. Bramborák je pak křupavější.