Suroviny
Porce: 8 dortových porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 014 kJ / 2 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,25 g |
Tuky | 85,02 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 907 mg |
Sodík | 495 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 437,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrůlku rozehřejeme máslo nebo Heru - nesmí se vařit! Přisypeme krupicový cukr. Jakmile se krupicový cukr rozpustí v másle, přidáme 3 lžíce holandského kakaa - mělo by být také dobře prosáté. Stále ještě máme v kastrůlku na kamnech. Do této dobře smíchané hmoty nalijeme výše uvedené množství převařené vody. Měla by být teplá až horká, a vše ještě jednou dobře zamícháme. V tuto chvíli již dáme kastrůlek z plotny. Necelý jeden hrnek této směsi odebereme a uchováme. Bude nám sloužit jako poleva na hotový dortík.
Krok 2: V míse ušleháme 2 celá vejce, přidávám trošku citronóvé kůry a vmícháme směs s kakaem, kterou jsme si připravili v kastrůlku. Prosijeme polohrubou mouku a přidáváme k ostatním surovinám po částech. Na závěr do směsi vmícháme prášek do pečiva. Těsto bude řidší, opatrně ho vléváme na plech-formu-na pečicí papír.
Krok 3: Máme předehřátou troubu, moučník je již připravený ve vymazané a kokosem vysypané formě a budeme péct při mírnější teplotě do 200 st. asi 20 minut - půl hodiny. Pokud přijmete můj typ, tak se mi osvědčilo formu vymazat ztuženým pokrmovým tukem a formu vysypávám strouhaným kokosem. Kokosem vysypaná forma dá moučníku bonus navíc!
Krok 4: Zatímco máme moučník v troubě a peče se, začneme pracovat s kokosem. Na malé pánvi opražíte zhruba 3 lžíce strouhaného kokosu. Za malou chvilku se kokos velmi krásně rozvoní.
Krok 5: Po upečení - na zcela horký moučník nalijeme odloženou polevu, kterou jsme si nechali v hrníčku a stěrkou rychle a jemně rozetřeme na povrchu moučníku. Na polevu nasyme kokos, který jsme si opražením připravili.
Krok 6: Je pečeno, dali jsme polevu, zasypali jsme polevu opraženým kokosem. Řada je na marmeládě. Dávám pikantní rybízovou, ale nemusíte samozřejmě dávat vůbec anebo si zvolit dle své vlastní chuti. Po obvodu natírám marmeládou a zasypávám čistě bílým - nepraženým strouhaným kokosem.
PS. Zakrátko si všimnete, že marmeláda - zvláště tehdy, pokud jste dali rybízovou (anebo červené barvy jiný druh ovoce) se začne mírně vpíjet do čistě bílého kokosu - Scarlett se začně rdít, červenat, kolem dokola tak vytvoříte krásný ruměnec. Krok 7: Můžeme servírovat. Scarlett, stejně jako ta filmová - je horkokrevná jižanka a proto ji můžete okamžitě ještě horkou krájet a servírovat.
PS. Zakrátko si všimnete, že marmeláda - zvláště tehdy, pokud jste dali rybízovou (anebo červené barvy jiný druh ovoce) se začne mírně vpíjet do čistě bílého kokosu - Scarlett se začně rdít, červenat, kolem dokola tak vytvoříte krásný ruměnec. Krok 7: Můžeme servírovat. Scarlett, stejně jako ta filmová - je horkokrevná jižanka a proto ji můžete okamžitě ještě horkou krájet a servírovat.
Zveřejněno 30. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Scarlett
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9vR
Moje poznámka
Scarlett
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9vR
Nejnovější recepty
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 4 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 5 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 22 minutami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 3 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 4 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 4 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 5 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 7 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 7 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 9 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 10 hodinami
Tématické fráze:
skarlet dalton film,
scarlett kniha receptů,
dort skarlet,
skarlet . filmy,
skarlet joanne whalley,
scarlet řezy,
řezy scarlett,
vyznam jmena scarlett,
dort šalamoun,
scarlett řezy,
jak krájet kokos na povrchu moučníku,
jen pro formu význam,
šalamoun poleva,
význam prosáte kakao,
jahodový recept džem bez chemických přísad
Suroviny:
tuk hera,
cukr krupice,
voda,
kakao holandské,
vejce,
kůra citronová,
mouka,
prášek do pečiva,
kokos strouhaný,
marmeláda pikantní
Komentáře (12)
No a v té nejlepší verzi tomu chybí strouhaná Margotka
Chci se zeptat, jaký význam má přidání samotného prášku do pečiva až zcela na závěr? Ve všech kuchařkách ho radí vmíchat do mouky (nebo části mouky) a s ní přidávat do těsta, že se tak zcela rovnoměrně rozptýlí....ty to děláš jinak. Proč?
I jen se tu bavte dál, možná to zajímá nejen mě
S lecčím by se dalo polemizovat (trvanlivost PDP, okamžitá reakce sody b.) ale avšak "...zelený je strom života"
Ano, soda b. se rozkládá nejen teplem, ale i vlivem nízkého pH. Existuje potom logické vysvětlení pro hafo rcp se sodou b., kdy se těsto se sodou b. NECHÁVÁ ODPOČINOUT i několik dní
Např. "Perníčky"!
U nás jsou hájemstvím paní casinové..., recepty jsou plné sody a ač je skladování TĚSTA proti vší logice, tak se to tak dělá celé věky a funguje to
No, prý to funguje... Naše perníčky by šly po upeční sqěle použít místo asfaltových holubů