Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka s houbami

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 922 kJ /
1 176 kcal
Bílkoviny22,63 g
Tuky67,37 g
Vláknina42,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,08 g
Sůl2,50 g
Sacharidy100,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme houby, osolíme a dusíme do změknutí. Krok 2: Přidáme oloupaná, pokrájená rajčata, pepř a pod pokličkou ještě dusíme asi 20 minut. Krok 3: Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme jí do omáčky. Krok 4: Povaříme asi 5 minut, případně ještě dochutíme. Krok 5: Podáváme s celozrnnými špaldovými knedlíky.

TIP: Jak jednoduše stáhnout slanost z omáčky?

Zveřejněno 30. 10. 2016

Poznámka autorky HankaPu

Inspirace: Kuchařka ze Svatojánu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkz7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkz7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tahle omáčka je opravdu moc dobrá, řekla bych přímo vynikající. Nám všem moc chutnala. Inspirovala jsem se paní Evou Francovou (Kuchařka ze Svatojánu). A když se ve své knize přiznává k tomu, že jí omáčka tak moc chutná, že vylizuje talíř, tak jsem si řekla, že jí musím vyzkoušet a nelituji toho.

V Italii dost obvykle ( tedy bez smetany), podava se s testovinou (nejlepe tagliatelle), s pridanim strouzku cesneku a sekane petrzelky je to vynikajici basta :-p

Ona to ale není ta klasická rajská omáčka - se skořicí, přislazená, tady je jen sůl, pepř, cibule, tak si to s houbami umím představit a myslím, že to bude moc dobré;-):-)

maris: Myslim si totez. Rajcata a houby k sobe pasuji, jen bych si k ni dala pastu a treba i trochu parmazanu.

Zajímavé, ale hříbky jsem taky nikdy nepřidávala. Měla bych vyzkoušet:-D:yes:

Hani a víš, že jsem do rajské nikdy houby nedávala?:-O Ani nevím, proč mne to nenapadlo. Jo, učíme se furt, rozhodně zkusím:yes::yes::yes:

spagetka: No, já taky ne, ale tohle ne, to bych asi nezkusila. Ovšem, co člověk, to jiná chuť. Tady by se mi přebíjely 2 chutě. Rajčata a houby :-Q

Jana Remkova:do rajske houby neprigavam ale musim podotknout,ze pecene kure s rajcaty a houbami je moc dobre;-)

Tématické fráze:
houby recepty, rajská omáčka bez mouky, rajsko houbová, omáčka s houbami, dobrá houbová rajská omáčka, rajská omáčka ze šaldove mouky, houby v rajčatové omáčce recept, opravdu dobrá omáčka, dobrá rajská omáčka na na smetaně, rajská omáčka lehka, tagliatelle s rajskou omáčkou recept, rajčatová omáčka s houbami, rajská omáčka z rajčat s houbami, omacky s houbami, domácí kečup francová

Suroviny:
houby, rajče, smetana rostlinná, mouka špaldová celozrnná, cibule, olej, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu