Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 745 kJ / 656 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,54 g |
| Tuky | 56,08 g |
| Vláknina | 2,48 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 103 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 10,65 g |
Postup přípravy
Když je maso měkké, scedíme, maso přendáme na pekáček a necháme v troubě opéct chvíli do zlatova (pekáček vyložíme pečícím papírem). Krok 2: Vývar uvedeme do varu, přidáme malý rajský protlak, tymián, cukr podle chuti, dosolíme, ochutíme mletým pepřem, můžeme přidat lžíci jíšky, ale nemusíme. Zjemníme kouskem másla. Krok 3: Zvlášť uvaříme podle návodu písmenka, uvařené scedíme, propláchneme vodou a přidáme do polévky. Krok 4: Nakonec vložíme opečené maso a podáváme.
Zveřejněno 25. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská polévka s pečeným hovězím žebrem a písmenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8r73
Moje poznámka
Rajská polévka s pečeným hovězím žebrem a písmenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8r73
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 12 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 15 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 15 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 7 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 11 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 11 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 12 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 12 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 13 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 13 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 14 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 14 hodinami
Tématické fráze:
rajská s pečeným masem,
rajská polévka s hovězím masem,
hovězí žebra recept,
hovězí polévka s pečeným masem,
rajká plévka s hovězím recept,
hovězí maso s žebrem
Suroviny:
žebra,
cibule,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
sůl,
pepř mletý,
protlak rajčatový,
tymián,
cukr třtinový,
jíška,
máslo,
těstoviny
Komentáře (1)