Domácí bramborové gnocchi
Recept na domácí bramborové gnocchi pochází přímo z italských stránek o vaření. Díky radám a přesnému postupu se vám domácí gnocchi povedou určitě hned napoprvé. Budete mít tak vždy po ruce recept na tuto, i u dětí, oblíbenou přílohu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 253 kJ / 1 973 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 63,18 g | 
| Tuky | 14,56 g | 
| Vláknina | 31,00 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 162 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 381,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce.
	Krok 2: Ještě horké je oloupeme a propasírujeme do mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka prohněteme těsto. Opravdu jen zlehka, žádné velké a dlouhé hnětení. Těsto má být pevné, ale měkké.
	Krok 3: Z částí těsta vyválíme na desce prameny asi 2 cm silné, které nařežeme na kousky. Jednotlivé kousky pak zakulatíme o hroty vidličky, která v nich zároveň zanechá charakteristické rýhy. Hotové odkládáme na vál, posypaný hrubou moukou. Několik kousků můžeme zkusit uvařit - pokud by se rozvářely, je třeba přidat trochu mouky.
	Krok 4: Všechny gnocchi uvaříme v dostatečně velkém hrnci s osolenou vodou, když vyplavou na povrch, jsou hotové.
Zveřejněno 16. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Domácí bramborové gnocchi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWg3
Moje poznámka
					
				
Domácí bramborové gnocchi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWg3
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 17 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 30 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 46 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							domáci gnocchi, 
						
						
							domácí gnocchi recept, 
						
						
							recept na domácí gnocchi, 
						
						
							bramborove gnocchi, 
						
						
							bramborové gnocchi recept, 
						
						
							bramborové noky, 
						
						
							bramborové gnocchi recepty, 
						
						
							domácí bramborové noky, 
						
						
							recept na domácí bramborové noky, 
						
						
							domácí gnochi, 
						
						
							recept na bramborové gnocchi, 
						
						
							domácí noky, 
						
						
							domácí bramborové noky recept, 
						
						
							gnočchi recept, 
						
						
							domácí gnoci, 
						
						
							gnochi recept, 
						
						
							recept na gnocchi, 
						
						
							domácí gnocci recept, 
						
						
							bramborové noky recept, 
						
						
							bramborové gnochi
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mouka hrubá
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (18)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Knedliky vs. noky
No, už chápu, proč se v "Pelíšky" fotřík nebyl štonc domluvit s dcééérou
Nevím jaká mouka se dává do noků ale do knedlíků zpravidla hrubá a do gnocchi jen výjimečně jiná (kukuřičná "krupice") než hladká (pšeničná)
Edit:
Vzpomněl jsem si, že paní casinová dělává noky na špeku, s vejci a k tomu hlávkový salát
No a ty dopředu vařené noky dělává z krupice
K receptu nejsou žádné komentáře.