Jednoduchá šípková marmeláda
Chcete si připravit kančí maso s pověstnou šípkovou omáčkou? Základ této omáčky tvoří právě šípková marmeláda. Není vůbec složité ji připravit a hodí se nejen ke zvěřině, ale také do cukroví nebo na chleba.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 634 kJ / 3 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,76 g |
Tuky | 3,69 g |
Vláknina | 242,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 727,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z poloviny citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Krok 2: Šípky rozpůlíme, zbavíme stopek a bubáků a vyklepeme vnitřek šípku. Pro zjednodušení lze použít celé šípky bez čištění, ale v marmeládě pak mohou zůstat drobné štětinky.
Krok 3: Dáme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby byla voda asi 3 cm nad šípky. Přidáme kůru z citronu a vaříme, až se šípky rozvaří.
Krok 4: Rozvařené šípky propasírujeme, přidáme kyselinu citronovou, mletý hřebíček, cukr a šťávu z citronu.
Krok 5: Za stálého míchání vaříme do požadované konzistence. Podle potřeby přidáme želírovací prostředek dle instrukcí od výrobce.
Krok 6: Ještě horkou marmeládu plníme do čistých sklenic, otřeme hrdla, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
Zveřejněno 21. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá šípková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrzL
Moje poznámka
Jednoduchá šípková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrzL
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 12 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 12 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 1 hodinou
Brownies z červené řepy
EvaCh před 1 hodinou
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 9 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 9 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 9 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 11 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 12 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 12 hodinami
Tématické fráze:
šípková šťáva,
šípková marmeláda bez cukru,
šípková marmeláda,
šipkova marmelada recept,
šípková šťáva recept,
šípková zavařenina recept,
top recepty šípková marmeláda,
šípková marmeláda postup,
jednoduchá šípková zavařenina,
jednoducha marmeláda recept,
šípková zavařenina,
šípková marmeláda jednoduše,
šípková marmeláda bez bez cukru,
recept šípková šťáva,
recepty na sipkovou marmeladu,
vnitrek šípků,
příprava šípkové marmelady,
recepty-šípková marmeláda,
šípková štáva recepty,
recept šípková zavařenina
Suroviny:
šípky,
cukr třtinový,
koření hřebíček,
kyselina citronová,
citron,
Komentáře (11)
šípky zbavím stopek a okvětí, dám do kastrolu a zaliji vodou, zvolna vařím až změknou. Prolisuji, odpad ještě řídím vodou, aby se všechna dřeň vylisovala, to je jediný pracný. Do protlaku dám cukr, želírovací prostředek a ještě povařím. 'Chloupky z šípků se perfektně rozvaří. Horkou do skleniček a dnem vzhůru. Na 1 kg šípků 200-300 g písk.cukru, já dávám spíše méně, 1/2 balíčku želír.prostředku. Jelikož mám často maso z kance, tak mám šípk.džemu velikou spotřebu.
rihana:
No, já mám sice nerezové patro
No, ten kdo někdy vařil šípkovou zavařeninu podobným způsobem (ad 1 postupu), tak se nemůže nezeptat, jak že se to může dělat složitěji (pracněji)?
Ale dá sa to robiť aj jednoduchšie. Ja prinesiem šípky a suseda uvarí lekvár.