Candát s holandskou omáčkou a opečené brambory
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 026 kJ / 1 440 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,98 g |
| Tuky | 125,93 g |
| Vláknina | 6,60 g |
| Cholesterol | 971 mg |
| Sodík | 88 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 53,45 g |
Postup přípravy
Žloutky šleháme metlou v páře, pozor, aby se nádoba se žloutky nedotýkala horké vody, žloutky by se uvařily! K žloutkům postupně přidáváme nakrájené máslo, sůl, pepř, citronovou šťávu a stále pilně šleháme, přidáme smetanu. Šleháme do zhoustnutí. Vše je hotovou během chvilky.
Celý pokrm naservírujeme na nahřáté talíře, ozdobíme kolečkem citronu a petrželkou.
Zveřejněno 10. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Candát s holandskou omáčkou a opečené brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ooJK
Moje poznámka
Candát s holandskou omáčkou a opečené brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ooJK
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 40 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 51 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
candát recepty,
omáčka k candátu,
candát s omáčkou,
candát recept,
candat v rajcatovou omackou,
candát s omáčkou švestkovou,
omáčka k candátovi,
candát s rýží,
candat s bramborem,
candat na citronove omacce,
candát s holanskou omáčkou,
candát s celerovou omáčkou,
candát na pepřové omáčce,
candát s bramorama recept,
candat s omáčka,
omačky k pečenemu candatovi,
candát s holanskou omáčka recept,
candát omáčky recepty,
omacka na candata,
candat s holanskou omáčka
Suroviny:
candát,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
citron,
máslo,
brambory,
sůl,
rozmarýn,
petrželka,
olej,
česnek,
žloutek,
sůl,
pepř,
máslo,
šťáva citronová,
smetana
Komentáře (2)