Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 925 kJ / 1 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,65 g |
| Tuky | 44,93 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 444 mg |
| Sodík | 574 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 122,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme na malé kocky nakrájané mäso. Pridáme narezanú papriku a paradajky, ryžu, vetvičky tymiánu, pretlak a nesekaný cesnak. Osolíme, okoreníme, podlejeme asi 1 dl vody a rýchlo privedieme k varu. Podusíme 5 minút. Stonky tymiánu vyberieme.
Krok 2: Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika dáme polovicu na rezance nakrájaného kelu. Posypeme ho mletou rascou a troškou soli.
Krok 3: Rozložíme naň mäsovú zmes a zakryjeme druhou polovicou kelu. Opäť osolíme a posypeme mletou rascou.
Krok 4: Polejeme smotanou a zakryté pečieme v rúre asi 40 minút. Potom odkryjeme a ešte 5 min zapečieme.
Zveřejněno 11. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapusta zapékaná s jehněčím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEQk
Moje poznámka
Kapusta zapékaná s jehněčím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEQk
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 28 minutami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 29 minutami
Třená buchta
Martina Veveruska před 33 minutami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
Tématické fráze:
kapusta zapékaná s jehněím,
jehněčí s kapustou,
recept jehneci s kapustou,
jehněčí na kapustě,
jehněčí v kapustě,
jehněčí s s kapustou,
jehněčí v v kapustě
Suroviny:
kapusta,
maso jehněčí,
rýže,
paprika,
rajče,
smetana,
česnek,
tymián,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř,
kmín mletý
Komentáře (4)