Prejt z kapusty s jehněčími plíčky

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 90 min 6 porcí Pokrmy z vnitřností 3 názory

Suroviny

1/2 hlávky menší kapusty
1/2 jehněčí plece
100 g uzené slaniny
4 vejce
1 starší rohlík (já dávám 2 ks vodových sucharů)
1 cibule
4-5 stroužků česneku
olej
1 lžička kurkumy
sůl
pepř
majoránka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezané pľúcka a narezaný kel. Osolíme, okoreníme, maličko podlejeme vodou a dusíme za občasného miešania 15 minút. Všetko rozmixujme.

  2. K mase pridáme vajcia, vopred namočený a vyžmýkaný rohlík, prelisovaný cesnak, majoránku, kurkumu, na drobno narezanú slaninu. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Dobre premiešame.

  3. Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika rozložíme masu a pečieme v rúre pri cca 180°C asi 45 minút (závisí to od výšky). Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Poznámka

Potrebovala som zužitkovať jahňacie pľúcka, kupujem doma chované jahňa, a klasické pľúcka na smotane nemusím. Po prehliadke chladničky sa zrodilo toto jedlo. Tu mi pľúcka nevadili, práve naopak:)))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Prejt z kapusty s jehněčími plíčky

  • novelis novelis(neregistrovaný)

    Mňam, to by mi chutnalo!:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Výborné zpracování pajšlu :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • eldigga eldigga

    kapustový prejt je moc dobrý a pličky mu neublíží,bude to výborné:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kapustový prejt recept kapustový prejt staročeský pajšl