Nejlepší koblihy, jaké znám
Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 299 kJ / 2 940 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,57 g |
Tuky | 80,35 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 994 mg |
Sodík | 1,76 g |
Sůl | 4,39 g |
Sacharidy | 428,61 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší koblihy, jaké znám
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1B6
Moje poznámka
Nejlepší koblihy, jaké znám
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1B6
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 6 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 8 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 22 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 3 minutami
Tvarohová bublanina
tamarit před 26 minutami
Salát Coleslaw
LA.63 před 45 minutami
Okurková marmeláda se zázvorem
Slavista62 před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
MagdalenaPistkova1292012 před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 3 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 4 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
Slavista62 před 6 hodinami
Pečený tvaroh s rybízem nebo jiným ovocem
Velkymlsoun před 7 hodinami
Kuřecí špízy
Renata1988 před 13 hodinami
Tématické fráze:
koblihy recept,
nej recepty koblihy,
koblihy,
recept na koblihy,
recept koblihy,
masopustní koblihy výborné,
testo na koblihy,
recept na koblihy z kynutého těsta,
koblihy bez kynutí,
recepty na koblihy,
kynuté těsto na koblihy,
recept na výborné koblihy,
nejlepší domácí koblihy,
smažené koblihy,
kynute koblihy,
jak se delaji koblihy,
nejlepší koblížky kynuté,
výborné koblihy,
smažené koblihy s marmeládou,
nadýchané koblihy
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
rum,
mléko,
cukr,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
sůl,
mouka hladká,
džem meruňkový,
tuk,
cukr vanilkový
Komentáře (241)
Mizí rychle!
Dělala jsem menší skleničkou, aby jich bylo víc.
Děkuji všem za podnětnou diskuzi
P.S. Nikdy se mi nepodařilo je udělat!
A může se použít něco jiného místo rumu ?
Poprvé jsem zkoušela tu třenou verzi a je to opravdu jiné, než klasicky vymíchat vše najednou, na kynuté často ani nedělám kvásek, jen rozmíchám droždí v tekutině, taky občas chci šetřit sílu či čas, ale za dnešního deštivého dne jsem si s potěšením střihla tuto proceduru a výsledek je velmi lahodný.
Dnes jsem je delala, vse je perfektni, akorat mi u hodne kusu vytekla napln, vim, v cem jsem udelala chybu ( zubate vykrajovatko a hodne naplne ), priste se chci "pojistit" a napln nastrikat az do usmazenych koblih, pripadne je udelat s nejakym odlehcenym kremem.
hosta: Díky za záskok
Markéta: Souhlas, většinou lze těsto ještě napravit, vyhodit je škoda
Ještě se vyplatí v polovině kynutí koblihy otočit spodní stranou nahoru, aby i druhá strana dobře nakynula.
Dělala jsem je poprve a byly moc dobré. Díky a doporučuji všem. Laďka.
http://recepty.jiribures.cz/moucniky/koblihy