Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinové lahodné řezy

Nejprve lehký piškot, na něj voňavá ovocná vrstva z ostružin a pudinku, a nakonec nadýchaný tvarohový krém se šlehačkou. Dezert, který působí slavnostně, ale zvládnete ho připravit s lehkostí a bez zbytečného stresu.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Olga Urvalkova Olga Urvalkova

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech přibližně 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 949 kJ /
705 kcal
Bílkoviny43,56 g
Tuky37,92 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 619 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy47,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem a horkou vodou do světlé pěny. Opatrně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a nakonec přidáme olej. Těsto rozetřeme na velký plech a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Necháme zcela vychladnout. Krok 2: Mezitím do kastrůlku nalijeme trochu vody, přidáme čerstvé nebo mražené ostružiny a krátce povaříme. Rozmixujeme dohladka, vrátíme na plotýnku, přisypeme cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání povaříme ještě asi 2 minuty, dokud směs nezhoustne. Krok 3: Ještě teplou ovocnou směs rovnoměrně vlijeme na piškotový korpus a necháme zcela vychladnout. Mezitím vyšleháme smetanu s cukrem do tuha, přidáme tvaroh a pomazánkové máslo a vše vyšleháme do hladkého, nadýchaného krému. Krok 4: Krém rovnoměrně rozetřeme na ovocnou vrstvu, uhladíme a lehce poprášíme skořicí. Řezy necháme v chladu rozležet ideálně do druhého dne, aby se chutě propojily. Poté nakrájíme na porce a podáváme.

TIP: Čím ochutit krémy na moučníky

Zveřejněno 26. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinové lahodné řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ppJ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinové lahodné řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ppJ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Blaženko děkuju, já už je Teď dělala na velikonoce podruhé a taky budu dělat častěji. Ostružin má mamka kupu a teď jsem je namíchala s malinami (plenila jsem mrazák) a to je lahoda...a nejsou přeslazené...měj se krásně!:-K

Olgo, máš pravdu, jsou výborné, budu dělat častěji. Jinak ti přeji krásné velikonoční svátky

Blaženko udělej, jsou vážně hrozně dobré (a dobře vypadají ) :))

udělám na velikonoce. Vypadají moc chutně.:-K:-K:-K

Tématické fráze:
ostružinové řezy, ostružinové řezy s pudinkem, sladké recepty z ostružin, top recepty ostružinove, recepty z ostružin, recept na lehký ostružinový krém, ostružinové řezy, top ostružinový řezy, recept na výborné ostružinové řezy, pudinkového řezy s ostružiny, lehké moučníky z ostružin, ostružinovy piškot, ostruzinovy rezy, lehke ostruzinove rezy, řezy na plech z malin ,ostruzin, piskotove rezy maliny ostružiny, výborné ostružinové řezy, lahodný ostružinovy dorty, krém z ostružin, ostružinový koláč top recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, voda, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, ostružiny, voda, cukr krupice, pudink jahodový, smetana ke šlehání, tvaroh plnotučný, pomazánkové máslo, pudink vanilkový, cukr vanilkový, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu