Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 255 kJ / 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,61 g |
| Tuky | 1,01 g |
| Vláknina | 21,03 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 189 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 55,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Obrané kosti dáme na cca 30 minut vařit. Kroupy několikrát propláchneme v horké vodě a dáme taktéž vařit.
Po 30 minutách vývar přecedíme a kosti již dále nepoužíváme. Kroupy po uvaření propláchneme a dáme stranou. Krok 2: Do vzniklého vývaru z kostí dáme cibuli, česnek, celer, mrkev, petržel + nať, pórek a koření (vložené do nerezového vajíčka pro sypaný čaj) + čili směs. Ještě nesolíme ! Necháme všechnu zeleninu povařit do měkka.
Poté vývar opět zcedíme. Mrkev, brambory, petržel a trošku celeru nakrájíme na kostičky a dáme na chvíli stranou.
Vše ostatní vyhodíme. Krok 3: Následně ve vývaru zavaříme cca 12 minut kupované knedlíčky.
Potom přidáme uvařené a propláchnuté kroupy + zbytek obraného masa .
Ještě asi 5 minut povaříme a případně dosolíme. Krok 4: Jíme nejlépe po... „flámu“ nebo po dobré vepřové „chálce“ !
Po 30 minutách vývar přecedíme a kosti již dále nepoužíváme. Kroupy po uvaření propláchneme a dáme stranou. Krok 2: Do vzniklého vývaru z kostí dáme cibuli, česnek, celer, mrkev, petržel + nať, pórek a koření (vložené do nerezového vajíčka pro sypaný čaj) + čili směs. Ještě nesolíme ! Necháme všechnu zeleninu povařit do měkka.
Poté vývar opět zcedíme. Mrkev, brambory, petržel a trošku celeru nakrájíme na kostičky a dáme na chvíli stranou.
Vše ostatní vyhodíme. Krok 3: Následně ve vývaru zavaříme cca 12 minut kupované knedlíčky.
Potom přidáme uvařené a propláchnuté kroupy + zbytek obraného masa .
Ještě asi 5 minut povaříme a případně dosolíme. Krok 4: Jíme nejlépe po... „flámu“ nebo po dobré vepřové „chálce“ !
Zveřejněno 19. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnská pikantní polévka samotáře Rermora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NmZp
Moje poznámka
Brněnská pikantní polévka samotáře Rermora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NmZp
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
pikantní polevky,
pikantni polevka,
brnenska polevka,
pikantní kroupy
Suroviny:
kosti uzené,
cibule,
česnek,
pórek,
mrkev,
petržel,
koření,
celer,
brambory,
kroupy,
maso z kostí,
chilli paprika čerstvá,
knedlíčky játrové
Komentáře (1)