Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s maltézskou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 940 kJ /
1 420 kcal
Bílkoviny16,81 g
Tuky128,37 g
Vláknina4,37 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 68 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy16,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce lososa osolíme, opepříme. Na dno pekáčku nebo zapékací misky dáme olej, na půlkolečka nakrájenou cibulku a lososa. Přelijeme citrónovou šťávou a vývarem a necháme péct cca 20 minut podle tloušťky masa, dokud nezesvětlá a není pevné. Krok 2: Mezitím připravíme maltézskou omáčku. Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu a z kůry nakrájíme asi 1 lžíci jemných nudliček (kostiček). Máslo necháme rozpustit. Žloutky vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř, bílé víno, asi lžíci nasekané pažitky a pomerančovou šťávu. Směs za stálého šlehání zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí. Pak postupně zašleháváme rozpuštěné máslo. Krok 3: Lososa přelijeme omáčkou a ozdobíme usekanou pažitkou. Podávala jsem s brambory a fazolkami.

Zveřejněno 18. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PDMy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PDMy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Omyl, omlouvám se.smazat prosím .Děkuji

Maltézskou omáčku jsem nikdy nezkoušela,ale proč né,vše je jednou poprvé,může to být dobré;-):yes:

Tématické fráze:
losos recept, losos recepty, losos s omáčkou, recept losos, recepty losos, recepty z lososa, omáčka k lososu, losos s maltézskou omáčkou, recepty na lososa, recept na lososa, losos-recepty, losos recept omáčka, recepty losos na másle, omacka z bileho vina k lososu, recept na přípravu lososa s omáčkou, omáčka na lososa, losos recept z omackou, omáčky pro přípravu lososa, na lososa omáčka, omáčka na losos

Suroviny:
losos, citron, vývar zeleninový, cibule, sůl, pepř, olej olivový, pomeranče, víno bílé, máslo, žloutek, sůl, pepř, pažitka

Přidat fotografie receptu