Suroviny pro 14 porcí
Množství na hluboký plech 40x30 cm
14porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 283 kJ / 3 892 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,98 g |
Tuky | 166,63 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 652 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 442,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouku, cukr, kůru, prášek do pečiva, přidáme na menší kousky nakrájený tuk, vejce a rychle zpracujeme v těsto. Zpracování nakonec dokončíme na nepatrně podsypaném vále a těsto můžeme zabalit do mikrotenu a na chvíli odložit do chladu.
Krok 2: Na náplň scedíme a necháme okapat broskve z kompotu a odměříme 250 ml nálevu. Rozšleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, pudinkem a vejci, přidáváme šťávu z kompotu a rum. Vše najednou taky můžeme rozmixovat tyčovým mixérem.
Krok 3: Z těsta vypracujeme kratší váleček, ten dáme doprostřed na pečicí papír o velikosti plechu, počítáme i se zvýšenými okraji. Pracovní desku stolu pod papírem mírně navlhčíme, papír nebude klouzat. Těsto vyválíme přes celý papír a pak lehce i s papírem přeneseme na hluboký plech s okraji o velikosti cca 40x30 cm. Malým válečkem s rukojetí případně těsto doupravíme a nezapomeneme na zvýšené okraje. Povrch těsta potřeme rozšlehaným bílkem.
Krok 4: Na připravené těsto rozložíme na kousky nakrájené broskve, zalijeme tekutou tvarohovou směsí, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Pečeme na horkovzduch při 160 °C nebo spodní a horní ohřev na 180 °C. Pečeme zhruba 40 minut, tento čas je pouze orientační.
Krok 5: Moučník před podáváním necháme důkladně ztuhnout, nejraději v chladničce.
Zveřejněno 25. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohové řezy s broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v44V
Moje poznámka
Tvarohové řezy s broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v44V
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 24 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 35 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
tvarohové řezy,
tvarohové řezy s broskvi,
řezy s broskvemi a tvarohem,
recept na řezy s broskvemi a tvarohem,
řezy s broskvemi,
rezy s tvarohem a broskvemi,
tvarohové řezy recept,
řezy s tvarohem,
řezy s broskví,
broskve s tvarohem,
rezy,
řezy z broskvích,
tvarohove rezy s broskv,
vrstvene tvarohové řezy,
řezy z broskví a tvarohem,
řezy stvarohem a s broskví,
rezy z cerstvych broskvi,
tvarohový řez,
rezy s broskvemi recept,
broskve recepty
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
prášek do pečiva,
vejce,
kůra citronová,
bílek,
tvaroh ve vaničce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
rum,
vejce,
kompot broskvový
Komentáře (13)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0