Postup přípravy
2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi.
V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy, kousky zázvoru a několik rozříznutých stroužků česneku.
Do velkého hrnce dáme horkou vodu, přidáme osmahlé cibule, zázvor, osmahlé koření, jednu velkou mrkev na kousky, dvě šalotky, kapustové růžičky, sójovou omáčku, rýžový ocet, trochu čerstvého koriandru, houby shiitake a pomalu vaříme s napůl přiklopenou pokličkou, asi 45 minut.
Uzené tofu na plátky osmažíme na trošce oleje se solí na pánvi.
Nudle uvaříme dle návodu. Krok 2: Do misky naservírujeme vývar, shiitake, růžičky, nudle, ozdobíme chilli papričkou, limetkou, čerstvým koriandrem, lístkem máty. Můžeme přidat bambusové plátky.
Zveřejněno 2. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBy3
Moje poznámka
					 
				
Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBy3
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 28 minutami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 1 hodinou
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 3 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 4 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 5 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 6 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 7 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 8 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							sušené houby shiitake recepty, 
						
						
							recepty s uzeným tofu, 
						
						
							tofu na cibulce
						
					
						Suroviny:
						
							houby shiitake, 
						
						
							tofu uzené, 
						
						
							skořice celá, 
						
						
							badyán, 
						
						
							cibule, 
						
						
							zázvor, 
						
						
							česnek, 
						
						
							pepř, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							cibule šalotka, 
						
						
							kapusta růžičková, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							ocet rýžový, 
						
						
							koriandr, 
						
						
							chilli paprika čerstvá, 
						
						
							limetka, 
						
						
							máta, 
						
						
							nudle
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (2)
Jestli chcete shitake vývar, je dobré si ho udělat předem. Dělá se obdobne jako zeleninový, tj nakrájené syrové huby s nějakou zeleninou vaříte do odpaření 3/4 vody, poté odstavite, necháte mírně ochladnout a obsah rozmixujete tyčovým mixérem. Nalijete do menších sklenic (já dávám do 100ml), zavíčkujete a hodinu sterilizujete. Pri kratším času sterilizace byste musela mít vývar v lednici, takhle vydrží úplně v pohodě i ve špajzu.
Při vaření stačí jedna sklenice na 5 litrů.
Co se hub potom týče, už nepřidávám shitake, ale čerstvé shimei. Ty se ale přidávají až těsně před dovařením, tj cca 3-5 minut.