Hamburská vepřová kýta
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a hustší konzistenci. Hamburskou kýtu si můžete doma připravit jako sváteční rodinné jídlo, výborná je s knedlíkem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 087 kJ / 2 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,55 g |
Tuky | 165,28 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 572 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 7,69 g |
Sacharidy | 45,40 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hamburská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY91
Moje poznámka
Hamburská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY91
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 8 minutami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 39 minutami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 1 hodinou
Pekingská polévka
Hanina_ před 1 hodinou
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 1 hodinou
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 3 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 3 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 3 hodinami
Banánová bábovka s jogurtem
Milusedrabkova před 3 hodinami
Tématické fráze:
hamburská omáčka,
veprova kyta,
vepřová kýta recepty,
recepty z vepřové kýty,
hamburská pečeně,
hamburska omacka recept,
vepřová kýta recept,
recepty vepřová kýta,
recept na hamburskou kýtu,
recept veprova kyta,
hamburska veprova pecene,
omáčka z vepřové kýty,
kýta,
hamburska veprova omacka,
recept na hamburskou omáčku,
vepřová kýta omáčka,
kýta recepty,
recepty z kýty,
omacka z kyty,
recept z vepřove kýty
Suroviny:
kýta vepřová,
okurky sterilované,
párky,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
slanina,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
hořčice,
šťáva citronová,
cukr,
máslo,
olej,
sůl
Komentáře (164)
Máte krásné recepty. 😊
Přivodil jsem si gastroorgasmus.
Omáčka byla absolutně skvělá. Relativně nenáročné na přípravu a výsledek ohromující.
Přidávám víc zeleniny , protože to hned zmizne z hrnce
Dnes jsem to udělala na oběd a k tomu těstoviny to dcera miluje !
Opravdu nechápu připomínky typu norma z roku toho a toho stanoví, že hamburská se musí připravovat z vepřové kýty, tak se nesmí připravovat z plecka! Proč? "Svíčkovou" taky většina z nás nedělá z hovězí svíčkové a dost pochybuju o tom, že ji tak dříve v restauracích připravovali. Ani dnes, ani dříve - nepamatuji si, že bych ji někde takhle připravenou jedla.
PS: některé zdejší "inovace" klasických receptů jsou docela pozoruhodné
Pro zajímavost přidávám fotku z tehdejších celostátních norem - Hamburská má číslo 13108, kde se hořčice uvádí, ale víno ne.
Každý si ale recept uvaří tak, jak mu to a jeho strávníkům chutná. U těchto známých receptů se ale snažím držet co nejvíce originálu.