Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 591 kJ / 2 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,09 g |
Tuky | 88,51 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 505 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 41,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů.
Krok 2: Líčka z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme v kastrolu na oleji, aby se zatáhla a vyjmeme. Do tuku dáme napůl vysmahnout špek, k němu osmažit cibuli a kořenovou zeleninu – promícháváme, dokud hezky nevoní. Potom zasmahneme na chvilku česnek. Vrátíme opečená líčka, přidáme bylinky, koření, citron a zalijeme vínem. Necháme povařit cca 15 minut, dolijeme vývar, zakryjeme pokličkou a dáme do trouby cca na 45 - 60 minut dusit na 180 stupňů. Ke konci sundáme pokličku, aby se přebytečná tekutina trochu odpařila a líčka lehce opekla.
Krok 3: Když jsou líčka měkká, vyndáme je zatím stranou a ve šťávě necháme rozpustit hodně studený plátek másla. Vyjmeme kuličky pepře a nového koření, bobkový list a zbytky citronové kůry, případně i bylinky (já je však nechávám). Šťáva většinou již další péči nepotřebuje, ale kdo chce, může podle chuti přisolit, připepřit, event. přisladit. Líčka vrátíme prohřát do šťávy a podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.
Zveřejněno 12. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka na červeném víně s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7PEA
Moje poznámka
Hovězí líčka na červeném víně s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7PEA
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 3 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 3 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 4 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 4 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 4 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 7 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 7 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 7 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 8 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 8 hodinami
Suroviny:
líčka hovězí,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
olej,
špek,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
česnek,
tymián,
rozmarýn,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
citron,
víno červené,
vývar hovězí,
máslo,
cukr
Komentáře (5)
( Tedy ale s rýží líčka....barbarství...jako na fotce jedině s kaší...