Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 004 kJ / 1 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,60 g |
Tuky | 81,28 g |
Vláknina | 11,49 g |
Cholesterol | 411 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 44,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na malé kousíčky, na oleji vyškvaříme špek, přidáme všechny nadrobno nakrájené cibulky a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené osolené maso, rychle orestujeme, zasypeme paprikou. kmínem, přidáme paprikovou pastu a zalijeme vodou.
Krok 2: Na mírném plameni dusíme cca 2,5 hodiny nebo déle, dokud maso nezměkne. Na závěr guláš jemně zahustíme bezlepkovou jíškou. Podávala jsem s bezlepkovým kmínovým chlebem, ale může být klasické pečivo či jiná příloha. To je už na každém strávníkovi podle vlastní chuti.
Zveřejněno 24. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš dietní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKLn
Moje poznámka
Hovězí guláš dietní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKLn
Nejnovější recepty
Tvarohové knedlíky s jahodami
Přidáno před 19 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Přidáno před 20 hodinami
Žampiony na smetaně s kuřecím masem - rychlovka
Přidáno 4. 6. 2025 02:18
Nakládané ředkvičky v octě
Přidáno 3. 6. 2025 18:29
Veganský pudink s rebarborou
Přidáno 3. 6. 2025 17:26
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
Přidáno 3. 6. 2025 13:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík s vajíčkem
Rapljan před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
pikador před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
pikador před 9 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
xSarka před 10 hodinami
Rebarborový koláč
brtna před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 11 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Tom_Kotel1 před 13 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
nelasimak před 13 hodinami
Litý koláč s ovocem a želatinou
vostarekadam0 před 13 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
špek,
cibulka lahůdková,
cibule šalotka,
cibule červená,
cibule,
koření paprika maďarská,
pasta papriková,
olej slunečnicový,
sůl mořská,
voda,
jíška
Komentáře (3)
Ještě se vám ze surovin vytratila BÍLÁ cibule, že
No a pokud by tý cibule byl dostatek a guláš byl zahoustlý právě tou cibulí, tak byste nemusela řešit použití jakési bezlepkové jíšky