Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 021 kJ / 1 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 300,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si upečeme piškot, nejlépe na papíře. Když ho nechci lehounký a extra teninký a nadýchaný na roládu, dělám podle starého receptu: 5 celých vajec s 25 dkg cukru moučka vyšlehám do bílé pěny, nakonec zašlehám 5 lžic horkého mléka a zamíchám 25 dkg polohr. mouky. Při pečení nehlídám čas, ale barvu. Po vychladnutí ho rozkrájíme na tři stejně velké díly - budeme skládat na sebe.
Krok 2: Mezitím si připravíme nálev: cukr rozpustíme ve vodě, krátce převaříme, přidáme rum - nešetříme! (dala jsem asi 15 PL) a rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme červené barvivo (podle uvážení, jak chcete mít barvu sytou), do druhé žluté (nedávala jsem - tady mi další dotace chemikálií přišla naprosto zbytečná) a citronovou šťávu.
Krok 3: Jeden díl piškotu potřeme marmeládou (čím pikantnější, tím lepší - černorybízová byla báječná).
Krok 4: Druhý díl si podélně ještě rozpůlíme. Jednu půlku namočíme do červeného nálevu, druhou do citronového nálevu a hezky vedle sebe uložíme na spodní díl piškotu. Může to být opravdu dost nasáklé, není třeba "ždímat", krásně se pak rozleží.
Krok 5: Poslední díl piškotu také pomažeme marmeládou, můžeme ještě pokapat zbylým nálevem nebo rumem a pomazanou stranou dolu přiklopíme. Celé to dobře zatížíme a dáme tomu čas pěkně nasáknout - třeba i přes noc.
Krok 6: Navrch pak uděláme citronovou polevu a dozdobíme čokoládou.
Zveřejněno 23. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Luxusní punčák z "Recepty.cz" od TheKacabi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2yz
Moje poznámka
Luxusní punčák z "Recepty.cz" od TheKacabi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2yz
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestková povidla
MAMA9903 před 2 hodinami
Masová bulharka
Kajkajak před 3 hodinami
Bramboračka
ZdeKy před 4 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 4 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 5 hodinami
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 6 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 7 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty labužník punčový řez,
domácí puncak,
punčák,
punčák recept,
poleva na puncak,
recept na punčák,
nejlepší punčák,
receptycz,
jak skladat puncove rezy,
domácí rumové řezy luxusní,
bílá poleva na punčák,
punčak dort,
piskot na puncak,
puncak dort recept,
toprcepty puncak,
punčák recepty,
recept na punčák jako roláda,
top recepty punčák,
starý recept poctivý piškot,
domaci poleva na puncak
Suroviny:
piškoty,
cukr krystal,
voda,
rum,
šťáva citronová,
potravinářské barvivo,
marmeláda,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
rum,
čokoláda
Komentáře (15)
Tak, casino, fffčíl už víš, že tudy cesta nevede - taky pěkně potrap svý básnický střevo, dost by mě ten dort zajímal
ivulinka:
Tak jo, máte to tam - snad je to pochopitelné...
Jinak řez je velice povedený na fotce
Akorát řeším problém, jak sem vložit rcp na fantastický dort (nejen) pro děti, který v rodině děláme min. 35 roků. Ten dort je perfektně popsán na LABUŽNÍKOVI a lépe bych ho nenapsal
Takže fffčíl už vím... Vypíšu suroviny a dám odkaz!
God Save the TOP!
A ten postup popiš svými slovy, když si někdo bude chtít recept vytisknout, má ho takhle vlastně bez postupu