Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 683 kJ / 1 119 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,19 g |
| Tuky | 70,11 g |
| Vláknina | 3,15 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 278 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 18,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku nakrájíme a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky pokrájené osolené maso. Rychle orestujeme, zasypeme paprikou, česnekem a kmínem, zalijeme vodou.
Krok 2: Na mírném plameni dusíme cca hodinu nebo déle, dokud maso nezměkne. Na závěr guláš jemně zahustíme bezlepkovou jíškou. Podávala jsem s bramborovou kaší, ale můžete si zvolit i jinou přílohu, například klasické pečivo.
Zveřejněno 13. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené vepřové s bezlepkovou jíškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XgPl
Moje poznámka
Dušené vepřové s bezlepkovou jíškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XgPl
Nejnovější recepty
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 1 hodinou
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 14 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 15 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 15 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 15 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 1 hodinou
Szegedinský guláš
MonkaF před 8 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 8 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 9 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 10 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 12 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 12 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 13 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 13 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibulka lahůdková,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
olej slunečnicový,
sůl mořská,
česnek sušený,
voda,
jíška
Komentáře (6)
Já bych to asi nazvala něco jako dušené vepřové s bezlepkovou jíškou....
Ale "gulášu" a "gulášku" z vepřového v podobném stylu je tu víc....nebudu tu začínat debatu co je to GULÁŠ, že
Promiňte, ale nemohu se zbavit dojmu, že vy račte zmršit každý rcp
***
No a pokud by cibule bylo takové množství jaké je v těchto končinách obvyklé, tak jídlo není ani potřeba dále zahušťovat, že