Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 843 kJ / 2 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,95 g |
Tuky | 55,00 g |
Vláknina | 28,60 g |
Cholesterol | 23 mg |
Sodík | 4,88 g |
Sůl | 12,15 g |
Sacharidy | 386,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do asi 100 ml teplé vody rozdrobíme droždí, smícháme s cukrem a necháme stát asi 15 minut.
Krok 2: Mouku prosejeme do robota, přidáme sůl, kvásek, vodu, kefír, ocet, olej a uhněteme elastické těsto, do kterého přidáme nasekaný rozmarýn.
Těsto necháme kynout v parní troubě na program kynutí těsta na 38 °C asi 25 minut, nebo v teple, dokud nezdvojnásobí svou velikost. Krok 3: Potom ho rozdělíme na 16 částí, z každé vytvoříme váleček, na kterém uvážeme uzlík, položíme na papírem vyložený plech a zakryjeme potravinářskou fólií.
Necháme kynout asi půl hodiny v teple kuchyně a pak je jemně posypeme moukou přes síto. Krok 4: Pečeme na horkovzduchu s párou 25%, při teplotě 190 °C asi 15-25 minut. Je třeba hlídat barvu, já mám pečivo raději světlejší.
Těsto necháme kynout v parní troubě na program kynutí těsta na 38 °C asi 25 minut, nebo v teple, dokud nezdvojnásobí svou velikost. Krok 3: Potom ho rozdělíme na 16 částí, z každé vytvoříme váleček, na kterém uvážeme uzlík, položíme na papírem vyložený plech a zakryjeme potravinářskou fólií.
Necháme kynout asi půl hodiny v teple kuchyně a pak je jemně posypeme moukou přes síto. Krok 4: Pečeme na horkovzduchu s párou 25%, při teplotě 190 °C asi 15-25 minut. Je třeba hlídat barvu, já mám pečivo raději světlejší.
Zveřejněno 4. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarýnové uzlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlYQ
Moje poznámka
Rozmarýnové uzlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlYQ
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 14 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 2 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 4 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 6 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 6 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 6 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 7 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka žitná chlebová,
kefír,
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
ocet,
sůl,
olej olivový,
rozmarýn
Komentáře (3)