Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z červené čočky se zázvorem

Polévka z červené čočky je rychlá, vydatná a ideální na dny, kdy potřebujeme trochu zahřát. Vaří se na cibulovém základu s rajčaty, česnekem a zázvorem, který dodá příjemnou ostrost a pomůže vyhnat první náznaky nachlazení.

Hodnocení receptu je 4,1 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

1 hrnek = 250 ml

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 351 kJ /
1 518 kcal
Bílkoviny63,94 g
Tuky36,54 g
Vláknina69,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 77 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy201,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Čočku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Krok 2: V hrnci rozehřejeme sezamový olej, přidáme nakrájenou cibuli i česnek a asi 5 minut opékáme. Krok 3: Zázvor přidáme ke směsi a ještě asi minutu restujeme. Poté přidáme čočku, krájená rajčata a tři plátky citronu. Zalijeme vývarem, dobře promícháme, přikryjeme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut, dokud nebude čočka měkká. Krok 4: Polévku dochutíme pepřem, solí a případně i šťávou ze zbytku citronu. Při podávání ji posypeme nejlépe čerstvou pažitkou nebo i jinými bylinkami.

TIP: Červená čočka je plná zdraví a energie

Zveřejněno 10. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q9P7

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q9P7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Polévka je výborná a opravdu pomáhá zahnat nachlazení👍.

Výborná polévka :-)

bydzinka: nejlepší z červenočočkových, co jsem zkoušela :)

Výborná!!!!! Červenou čočku moc nemusím, ale měla jsem jí doma, tak jsem zkusila a polévka je opravdu skvělá!!!:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
polévka z červené čočky se zázvorem, polévka z červené čočky a zazvorem, polévka z červené čočky, červená čočka se polévka se zázvorem, polévka z červené čočky a zazvoru, polévka z červené čočky se se zázvorem, červená čočka se zázvorem, polevka cervena cocka zazvor, polévka z červené červené čočky, červená čočka recepty, červená čočka recept, červená čočka polévka se zázvorem, polevka s cervenou cockou a se zázvorem, polévka z červené čočky-recept, červená čočka polévka, cervena cocka s rajcaty a zazvorem, cockova polevka zazvor, polévka z červené čočky s rajčaty a zazvorem, červená čočka zazvor, polévka z červené čočky se zazvoem

Suroviny:
čočka červená, rajče, cibule, citron bio, česnek, zázvor čerstvý, vývar zeleninový, olej sezamový, římský kmín mletý, sůl, pepř mletý, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]