Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové řezy se zakysanou smetanou

Cuketu s oblibou používáme na grilování a na přípravu různých karbanátků a placek. Ale co takhle z ní upéct moučník? Věřte, že vláčnější buchtu jste nejedli. Cuketa má tak neutrální chuť, že ji v těstě vůbec neucítíte a moučník zůstane krásně vláčný několik dnů.

Hodnocení receptu je 5,0 (137×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

hlubší plech o velikosti 30 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 298 kJ /
3 418 kcal
Bílkoviny74,88 g
Tuky79,38 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 914 mg
Sodík 581 mg
Sůl1,97 g
Sacharidy593,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Troubu předehřejeme na 175 °C. Krok 3: Cukety oloupeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme střed. Nastrouháme najemno do mísy a přebytečnou vodu vymačkáme. Krok 4: Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej a nastrouhanou cuketu a dobře promícháme. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem. Krok 5: Těsto vlijeme na připravený plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut. Krok 6: Po upečení necháme koláč vychladnout a potřeme ho marmeládou. Krok 7: V misce smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem, rozetřeme na koláč a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou.

TIP: Letní ovocné koláče

Zveřejněno 17. 7. 2010

Poznámka autorky ivulinka

Tento koláč z cukety se v naší rodině peče jako jediný moučník připravovaný z cukety. Vždycky si na něm pochutná celá rodina především proto, že je krásně vláčný. Někdy koláč pomažeme jen marmeládou a posypeme kokosovou moučkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové řezy se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BPmW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové řezy se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BPmW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (130)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Starý a moc dobrý recept, který je stále oblíbený. :-K

Výborný

Moanka: Děkuji:-K, jsem ráda, že vás recept nezklamal a že vám chutná:-K

Výborné řezy! :yes: Neváhala jsem a upekla rovnou z celé dávky. <3 Zatím všem chutná. ;-) Mizí rychle. :-D
Děkuji za recept, zajisté nedělám naposledy… :-8 :-K

ivulinka: chtěla jsem se zeptat, jestli se cuketa opravdu vymačkává? 31.8.2019 je v komentářích napsáno že ne, ale v postupu to uvedeno je....za mě bych také nevymačkávala....tak jak? ráda bych upekla...možná proto se to některým nepovedlo...

Opravdu 1 lžíce oleje? Našla jsem recept kde je o 50g méně mouky a 200ml oleje a další kde je 150ml oleje na 350g mouky, cukety stejně a taky hodně chválený. Který si tedy vybrat...

Výborná, vláčná, všem moc chutnala:-)

Moc chválím, je to vynikající.

Napodruhé se povedly podstatně líp - viz foto. Smetanu doporučuji po natření na řezy hodně vychladit - podávala jsem až po 24 hodinách a bylo to fajn.

Řezy nebyly tak vláčné, jak se podařilo autorce a mnohým z vás, ale to tolik nevadilo . Měla jsem problém s tím, že mi zakysanka po nakrájení dílků stékala . Příště bych zkusila buď smíchat s trochou tvarohu anebo přidat ztužovač do šlehačky. Rozhodně to nevzdám, řezy byly chuťově příjemné.

Sbíhají se mi sliny, už když čtu suroviny, cukr nahradím stéviovým cukrem, jsem diabetik a bílou mouku mohu nahradit jinou. Každopádně to musí být bašta a moje chuťová představivost přímo šílí.

Geryyy: děkuji:-K

Tématické fráze:
cuketová buchta se zakysanou smetanou, buchta z cukety se zakysanou smetanou, cuketové recepty, cuketová buchta s ovocem, cuketové moučníky, nejlepší buchta z cukety, míša řezy z cukety, cuketové míša řezy, cuketové buchty, cuketový koláč se zakysanou smetanou, cuketová marmeláda, koláč z cukety se zakysanou smetanou, nejlepší cuketové recepty, cuketový řez, cuketová buchta s kysanou smetanou, ananasové řezy se zakysanou, cuketa se smetanou, buchta z cukyny, cuketové řezy s tvarohem, výborná cuketová buchta se zakysanou smetanou

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, cuketa, mouka polohrubá, kypřící prášek, máslo, mouka hrubá, marmeláda rybízová, smetana zakysaná, cukr vanilkový, tyčinka ledové kaštany

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu