Domácí škvařené sádlo
Nic zdravého v tom nehledejte, ale je to chuťovka. Používáme hřbetní sádlo, které je kvalitnější a hlavně chutnější. Díky přidané soli se sádlo krásně roztírá, i když je vychlazené. Výborné na čerstvém chlebě s cibulkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 75 228 kJ / 17 980 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 1 980,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sádlo pokrájíme na menší kostky cca 1,5x1,5 cm a dáme do většího hrnce. Podlijeme cca 1 dl vody, promícháme a necháme dusit. Jednou za 20 minut promícháme.
Krok 2: Po cca 1 hodině už jsou kostky vyškvařené na polovinu. Po dalších 30-40 minutách přestává sádlo bublat (tím poznáme, že se blížíme ke konci škvaření) a do sádla přidáme 1 malou lžičku soli (sádlo se díky ní bude krásně mazat, i když bude hodně vychlazené).
Krok 3: Po dalších zhruba 20 minutách sádlo přestane bublat úplně, je čas sádlo slít a odebrat škvarky.
Krok 4: Sádlo rozlijeme do připravených sklenic a necháme ztuhnout.
Krok 5: Škvarky můžeme nechat bokem nebo přidat do sklenic se sádlem, každý jak má rád.
Zveřejněno 17. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NynN
Moje poznámka
Domácí škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NynN
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 3 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 6 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 7 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 15 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 11 minutami
Thajské curry
Trol60 před 18 minutami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 46 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 3 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 3 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 3 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 4 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 4 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 4 hodinami
Tématické fráze:
domaci sadlo,
jak vyškvařit vepřové sádlo,
jak vyškvařit domácí sádlo,
škvařené sádlo v troubě,
jak vyskvarit husi sadlo,
skvařené sádlo,
skvarene sadlo recept,
jak vyškvařit sádlo v troubě,
husí sadlo skvareni,
škvařené vepřové sádlo,
domaci sadlo recept,
sádlo škvařené v troubě,
škvaření husího sádla,
recept na škvařené sádlo,
recept na škvařené sádlo,
škvařené sádlo v pomalém hrnci,
škvaření vepřového sádla,
škvaření domácího sádla,
skvarene husi sadlo,
škvaření sádla
Suroviny:
sádlo vepřové,
sůl
Komentáře (7)
Mám na teplotu vychytávečku dělám je v klasické obyčejné fritéze! Nasypu sádlo a postupně zvyšuju teplotu.Ze začátku pár krát promíchnu, aby se nějaká potvora nepřichytla ke dnu.