Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 188 kJ / 7 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,32 g |
Tuky | 299,34 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 1,83 g |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 1 062,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, trochy cukru, mléka a 2 lžic hladké mouky připravíme kvásek.
Krok 2: Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, vejce, teplé mléko, máslo, cukr a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme je kynout.
Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky, které rozválíme a upravíme rukou.
Krok 4: Nakonec je dle vlastní chuti naplníme makovou či tvarohovou nádivkou a upečeme.
Zveřejněno 17. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
Moje poznámka
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 12 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 22 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
pravé posvícenské koláče,
meruňkový frgál,
meruňkový frgál recept,
kolace dostálová,
dostálová koláče,
posvícenské koláče ze sadlem,
posvícenské koláče se sádlem,
rychli recept na frgali,
kynutý posvícenský velký koláč,
kynutý koláč frgal,
posvícenské koláče,
velky kynuty kolač frgal,
jablková nádivka na frgál,
uvarit hrusky na kolace,
frgál z hladké mouky,
posvicenske kolace videorecepty,
posvícenské koláče náplně,
frgál recept,
posvícenské koláče podle hrušky,
jak se dela kolac frgal
Suroviny:
droždí,
cukr,
mléko,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
máslo,
Komentáře (4)
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky)
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.