Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové šulánky s mákem

Mezi jedno z nejoblíbenějších sladkých jídel našich rodičů a prarodičů patří bramborové šulánky, nejčastěji s mákem, cukrem a máslem. Pomalu však upadají v zapomnění. Proto si je s námi připomeňte a pusťte se do přípravy podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 4,7 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hemriettas hemriettas

Snadný

Doba přípravy 53 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby vaření a chladnutí brambor

53 min (45 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby vaření a chladnutí brambor )

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 758 kJ /
1 615 kcal
Bílkoviny50,68 g
Tuky11,16 g
Vláknina22,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 141 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy316,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce den dopředu. Krok 2: Plech vytřeme olejem. Dáme vařit lehce osolenou vodu. Krok 3: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme hrubou mouku (její množství se liší v závislosti na druhu použitých brambor), špetku soli a vejce. Zpracujeme těsto. Krok 4: Z těsta tvoříme válečky o průměru cca 1,5 cm, a z nich odkrajujeme kousky o délce asi 3 cm. Krok 5: Ihned je vhodíme do vařící vody a po chvíli opatrně zamícháme, aby se nepřichytly ke dnu hrnce. Když vyplavou na povrch, vaříme cca 5 minut. Pak je sítkem vybíráme a ukládáme na připravený plech s olejem (aby se neslepily). Krok 6: Hotové šulánky na talíři posypeme mákem s cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

TIP: Co dobrého připravit s mákem

Zveřejněno 13. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gyB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gyB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem dělala podle vašeho receptu, jsou perfektní! A protože jsme trošku rozmazlení, rozehřála jsem ještě povidla, která jsme si dali na talíř a šulánky v nich jen tak lehce omočili. Panečku, to byla dobrota <3 děkuji za recept

Hledala jsem recept na více stránkách, ale tyto jsou nejlepší. Vařila jsem je už mockrát. :yes::-K

Místo oleje jsem samozřejmě použil máslo :-) , kde je dobré hodit i kousek do vařící vody. aby se tak šišky nelepily.

Vaňková 24. 5. 2015 19:06
To vařila moje babička, maminka, vařím i já a už i moje dcera a vnučka. Prostě TO nemá chybu. :-* :-p :-*

yanull: přesně tak :yes::yes::yes:

Prima vzpomínka na dětství:-p

Tohle se vařilo u tety v jižních Čechách:-p

Protože bramborové těsto rádo řídne, vařím ho co nejdříve, nerada pak ještě přidávám mouku, aby šišky nebyly tuhé. + 2:-p:yes:

Tématické fráze:
bramborové těsto na šulánky, sulanky z bramboroveho testa, šulanky, bramborove noky s makem, makové šulánky, šulánky recept, bramborove testo na sulanky s makem, testo na sulanky, domácí šulánky, bramborove sudliky, šulíky s mákem, bramborové šulánky s povidly, domaci sulanky s makem, sulanky smakem, těsto na bramborové sulanky, domácí bramborové šulánky, sukanky s mákem, sulance s mákem, sudliky s makem, bramborové šišky s mákem

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, sůl, vejce, olej, mák mletý, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu