Zelí do sklenic bez zavařování
Zelný salát ve sladkokyselém nálevu nesmí chybět v žádné spíži. Hodí se například jako příloha k masu. Zelí z našeho receptu je navíc snadné na přípravu a nepotřebuje tepelnou úpravu. Stačí ho nechat odležet.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 513 kJ / 3 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,09 g |
Tuky | 25,84 g |
Vláknina | 304,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 81,69 g |
Sůl | 200,00 g |
Sacharidy | 496,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelí do sklenic bez zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpll
Moje poznámka
Zelí do sklenic bez zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpll
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 7 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
zelí s pyrosiřičitanem,
nakládání zelí do sklenice,
zavařování kysaného zelí,
nakládání kysaného zelí do sklenic,
nakládaní zelí do sklenic,
nakládané zelí s pyrosiřičitanem,
zavařujeme zelí,
jak nakládat zelí,
nakládání zelí s pyrosiřičitanem,
zavařování červeného zelí,
nakládání zelí,
jak nakládat zeli do sklenic,
pyrosiřičitan,
nakládání zelí bez zavařování,
sterilovane zeli s pyrosiricitanem,
pyrosiřičitan draselný,
zavarovani kyseleho zeli,
recept na zelí s pyrosiřičitanem,
nakládané zelí bez zavařování,
zavařování
Suroviny:
zelí,
cibule,
pyrosiřičitan draselný,
kmín celý,
voda,
ocet,
sůl,
spolarin
Komentáře (25)
Je to stejný nálev jako na okurky .
Chemie je kolem dost a dost, takže přírodně kysané zelí v sudu je bezkonkurenční a zdravé.
musím tento recept (a jemu obdobné) s pyrosiřičitanem draselným a spolarinem (a vubec, proč to ještě sladit?) ohodnotit negativně. Proč? Myslim si, že všichni víme proč. Kdo neví a bez výčitek se tímto směrem stravuje, měl by se již začít zajímat. Jak si někdo může dobrovolne znehodnocovat a ještě i doporučovat dál taková jidla. Omlouvam se moc, však je to tak. Děkuji. Vše v dobrém. Anna
na 10kg zelí 20dkg soli.1/2balíčku kmínu.
ale zelí...hmm...moje slabost