Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 4,9 (133×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 207 kJ /
1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek dobře umícháme, pak v míse zakryjeme a necháme 35–45 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme v teplém prostředí dobře nakynout. Krok 3: Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na dílky a uděláme rohlíky (12 menších nebo 8–10 velkých). Krok 4: Na plechu, v teplém a pokud možno vlhkém prostředí (aby neokoraly), je necháme dobře nakynout. Potřené vodou je upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 220–230 °C po dobu 10–13 minut.

TIP: Oblíbené recepty na domácí pečivo

Zveřejněno 17. 10. 2010

Poznámka autorky cathleen

Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (259)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý večer,dnes jsem dělala vaše rohlíky,vypadají luxusně,ale mám nedopecene(pekla jsem na horkovzduchu🙆🏻‍♀️

Hudys: na kolik a jak dlouho jste pekla? 🤔

Mám ráda pečení z kynuteho těsta a tyhle rohlíčky se na poprvé povedly.....děkuji za skvělý recept už nebudu péct jiné 😀😀

Michalenka: no krása, to mám opravdu velikou radost 😍

Hanci166: děkuju :-K Jsou obyčejné, ale výborné :-8

Nejlepší rohlíky!!! Za mě topka👍

Migulka, Tonja: dekuju :-*:-*

Nejlepší rohlíky, peču je celkem pravidelně.

Dobrý den, moc děkuji za tento recept :-), teprve se učím péct z kynutého těsta a tyto rohlíky se vážně povedli. Sice ty moje jako rohlíky úplně nevypadají ale byla opravdu luxusní. Diky!

Tonja: děkuji :-) www.pekarnomanie.cz je můj web ;-)

Rohlíky jsou výborné, peču je celkem pravidelně.

Recept i foto jsou shodné s www.pekarnomanie.cz/obycejne-ceske-klasicke-rohliky/

:-8 jsem opravdu moc ráda, že se recept tak osvědčil :-)

Rohliky jako dech, nechala jsem těsto přes noc kynout v lednici a jsou z nich poradny "rohle" :-)

Tématické fráze:
recept na rohliky, rohlíky recept, výroba rohliku, pravé česke rohlíky, jak upéct rohlíky, prave ceske rohliky recept, kubíkovy rohlíky, omládek, jak vytvorit rohlik, rohlíky jako z obchodu, pavla v troubě rohlíky, rohlíky jako z obchodu recept, rohlíky z omládku, těsto na rohlíky klasické, rohlik recept, co je sladěnka, co je to sladěnka, slané rohlíky, rohliky na omladku, babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny:
voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu