Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 4,9 (132×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 207 kJ /
1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek dobře umícháme, pak v míse zakryjeme a necháme 35–45 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme v teplém prostředí dobře nakynout. Krok 3: Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na dílky a uděláme rohlíky (12 menších nebo 8–10 velkých). Krok 4: Na plechu, v teplém a pokud možno vlhkém prostředí (aby neokoraly), je necháme dobře nakynout. Potřené vodou je upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 220–230 °C po dobu 10–13 minut.

TIP: Oblíbené recepty na domácí pečivo

Zveřejněno 17. 10. 2010

Poznámka autorky cathleen

Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (258)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mám ráda pečení z kynuteho těsta a tyhle rohlíčky se na poprvé povedly.....děkuji za skvělý recept už nebudu péct jiné 😀😀

Michalenka: no krása, to mám opravdu velikou radost 😍

Hanci166: děkuju :-K Jsou obyčejné, ale výborné :-8

Nejlepší rohlíky!!! Za mě topka👍

Migulka, Tonja: dekuju :-*:-*

Nejlepší rohlíky, peču je celkem pravidelně.

Dobrý den, moc děkuji za tento recept :-), teprve se učím péct z kynutého těsta a tyto rohlíky se vážně povedli. Sice ty moje jako rohlíky úplně nevypadají ale byla opravdu luxusní. Diky!

Tonja: děkuji :-) www.pekarnomanie.cz je můj web ;-)

Rohlíky jsou výborné, peču je celkem pravidelně.

Recept i foto jsou shodné s www.pekarnomanie.cz/obycejne-ceske-klasicke-rohliky/

:-8 jsem opravdu moc ráda, že se recept tak osvědčil :-)

Rohliky jako dech, nechala jsem těsto přes noc kynout v lednici a jsou z nich poradny "rohle" :-)

Tématické fráze:
recept na rohliky, rohlíky recept, výroba rohliku, pravé česke rohlíky, jak upéct rohlíky, prave ceske rohliky recept, kubíkovy rohlíky, omládek, jak vytvorit rohlik, rohlíky jako z obchodu, pavla v troubě rohlíky, rohlíky jako z obchodu recept, rohlíky z omládku, těsto na rohlíky klasické, rohlik recept, co je sladěnka, co je to sladěnka, slané rohlíky, rohliky na omladku, babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny:
voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu