Haše z vepře
Haše je klasické jídlo, ve kterém lze zpracovat i levnější kousky vepřového, případně můžeme přidat i maso, které zbylo například z vývaru. Podáváme ji s bramborami nebo kouskem chleba.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 314 kJ / 1 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,68 g |
Tuky | 33,02 g |
Vláknina | 26,57 g |
Cholesterol | 174 mg |
Sodík | 2,74 g |
Sůl | 6,52 g |
Sacharidy | 75,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnuté hlavy a ocásek se zeleninou a kořením dáme vařit na 3 hodiny.
Krok 2: Po uvaření rozpadajících se kostí obereme maso, vývar scedíme.
Krok 3: Oloupanou a nakrájenou cibulku osmahneme na sádle s kmínem, přidáme hladkou mouku a promícháme.
Krok 4: Maso s trochou vývaru rozmixujeme i s rohlíkem.
Krok 5: Vše společně provaříme na připravené cibulce s nasekaným česnekem, majoránkou, pepřem a osolíme.
Krok 6: Haši jíme s chlebem, bramborem, kaší, nebo i samotnou.
Zveřejněno 23. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Haše z vepře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY7Yg
Moje poznámka
Haše z vepře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY7Yg
Nejnovější recepty
Smaženice s krupičkou
Přidáno před 10 hodinami
Hříbky s rajčaty a tymiánem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová plec na houbách
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová placka
Přidáno před 18 hodinami
Rychlé krůtí prsní kousky s česnekovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Hraběnčiny řezy s kokosem
Přidáno 30. 9. 2025 20:37:04
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mramorová bábovka jako od babičky
shirodepressed před 1 hodinou
Pomazánka z uzené makrely s jarní cibulkou
Sahula před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Luceke před 7 hodinami
Lečo jak dělám já
Billis před 7 hodinami
Staročeské kroupy s kapustou a uzeným masem
Dadyna3 před 7 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
JanaPav před 9 hodinami
Cizrnovo-vajíčková pomazánka
michaela.hanusova před 9 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
JanaPav před 10 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou
Andy10 před 10 hodinami
Prošívaná deka
Tynaja před 10 hodinami
Suroviny:
hlava vepřová,
mrkev,
cibule,
celer,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl mořská,
voda,
maso,
cibule,
mouka hladká,
rohlík,
vývar masový,
kmín drcený,
pepř mletý,
česnek,
majoránka,
sádlo
Komentáře (1)