Pečené maso
Pečené maso je velmi vděčné jídlo, které se připraví takřka samo. Vybrat můžete plecko, krkovici, ale podobně lze připravit třeba i libovější bůček. Ať už s knedlíkem, bramborovou kaší nebo třeba jen tak s chlebem, vždy získáte chutnou pečeni.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 469 kJ / 1 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 243,63 g |
Tuky | 50,88 g |
Vláknina | 14,14 g |
Cholesterol | 780 mg |
Sodík | 620 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 26,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek očistíme a prolisujeme. Cibuli nakrájíme na větší kousky. Maso omyjeme, rozkrojíme na 4 menší kousky.
Krok 2: Maso osolíme, potřeme lisovaným česnekem. Na pekáč dáme trochu sádla nebo oleje a na něj nakrájenou cibuli. Místo tuku můžeme použít na dno i pečicí papír.
Krok 3: Smícháme hladkou mouku s grilovacím kořením a maso v této směsi obalíme. Přemístíme na plech a posypeme kmínem. Pokud chceme šťávu hustší, můžeme trochu mouky přidat i mezi maso.
Krok 4: Podlijeme vodou asi do poloviny výšky masa. Pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 55 minut, potom odkryjeme a pečeme ještě nejméně 20 minut, aby maso získalo pěknou kůrčičku. Během pečení poléváme vývarem z plechu.
Krok 6: Podáváme s bramborami či bramborovou kaší.
Zveřejněno 24. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Qk
Moje poznámka
Pečené maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Qk
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
pečené maso,
pečené vepřové maso v troube,
pečené maso v troubě,
pečené vepřové maso,
pečené vepřové maso recepty,
peceni masa,
pečené maso recept,
vepřové maso pečené,
pečené plecko v celku,
pečené maso recepty,
pečené maso v celku,
recept na pečené maso,
jak dobře upéct vepřové maso,
maso na pečení,
pečená masa,
recepty pečené vepřové maso,
pečený maso,
pečene,
pečení masa v troubě,
vepřové pečené maso
Suroviny:
plecko,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
koření grilovací,
mouka hladká
Komentáře (62)
kmínem posypeme dle chuti, kdo nemá rád kousky v jídle, může použít třeba mletý. Tvoje heslo - čím více, tím lépe - v tomto případě není na místě.
Prostě trochu - na ovonění, 1 - 2 kávové lžičky kmínu. Posypeme všechny kousky masa na horní straně. Přeji hodně zdaru a dobrého jídla.
jako výborný, ale jak znám rodinné recepty a začínám vařit, je mi 23 a všechny recepty hledám na netu, tak jsem si všim že čím více kmínu tím více játrovka, jak vůní tak chutí, takže jsem usoudil že pro polena jako jsem já by chtělo uvést údaj kolik kmínu, jelikož se řídím heslem čím více tím lépe a až doposud jsem neměl ponětí co trocha kmínu v akci vykoná. Děkujííí