Staré dobré punčové řezy
Punčové řezy jsou vizuálně velmi krásné a ocení je zejména ti, kteří příliš neholdují krémovým zákuskům. Mají zcela nezaměnitelnou chuť, které je velmi snadné podlehnout. Nyní už pro ně nemusíte chodit do cukrárny; podle tradičního babiččina receptu je zvládnete upéct i doma.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 492 kJ / 4 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,37 g |
| Tuky | 88,54 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 453 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 869,43 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staré dobré punčové řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mjYR
Moje poznámka
Staré dobré punčové řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mjYR
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 14 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 21 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 8 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 8 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 8 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 9 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 9 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 10 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 10 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 11 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 11 hodinami
Tématické fráze:
punčové řezy od mámy,
rozvar na punčový řez recept,
nejlepší punčové řezy,
domácí punčové řezy,
puncove rezy,
domácí punčový řez,
cukrový rozvar,
rychlé punčové řezy,
rozvar na punčové řezy,
punčovy rozvar,
jak se dělá punčovina,
nejlepší punčový dort,
domácí punčový dort,
punčový dort jako z cukrárny recept,
punčový řez,
nejlepší punčový řez,
punčový řez recept,
puncove rezy rozvar,
rozvar na punčový řezy,
punčové řezy postup
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
cukr krupice,
voda,
rum,
aroma,
potravinářské barvivo gelové,
šťáva citronová,
marmeláda,
rum,
cukr moučkový,
olej,
šťáva citronová,
potravinářské barvivo,
voda
Komentáře (9)
Suroviny
Na asi 0,5l sirupu si připravím 125ml studené vody, 500g krystalového cukru
Postup přípravy
Do čistého hrnce nasypu cukr, přiliji vodu a rozpustím ho. Pak nádobu s vodou postavím na slabý oheň a za občasného míchání vařečkou (ne dřevěnou, nejlepší je silikonová stěrka) pomalu přivedu do varu. Vařící tekutinu postříkám trochou vody a pěnu, jež se tvoří na povrchu, odstraňuji. Cukr povařím 5–6 minut. Takto upravený sirup přes plátýnko proliji do skleněné nebo porcelánové nádoby a nechám ho vychladnout. Vychladlý cukrový sirup buď hned použiji, anebo jej naliji do lahví, zazátkuji a uchovám pro další upotřebení.
Pokud chci s příchutí, lze přidat k varu feferonky, vanilku, citronovou kůru.........