Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavé lněné rohlíky s kyškou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 221 kJ /
2 682 kcal
Bílkoviny84,34 g
Tuky57,93 g
Vláknina36,99 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy437,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu). Krok 2: Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16 menších), z každého uděláme bulku a necháme asi 10 min odpočinout. Krok 3: Pak uděláme rohlíky, které necháme na plechu v teple a pokud možno i vlhku nakynout. Pak je potřeme vodou a upečeme v troubě vyhřáté na 220°C.

Zveřejněno 14. 5. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGkp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGkp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Do těsta dávám drcené lněné semínko a při dalším pečení jsem rohlíky obalila v ovesných vločkách. Je to skvělý recept. Velmi ráda peču podle Vašich receptů. Jsou super. Děkuji Vám. 😃

Opět skvělý recept, rohlíky jsou nadýchané peříčko.😋 Obalila jsem je sekanými semínky nebo kmínem. 😋 Doporučuji rovnou dvojitou dávku, protože jdou na dračku.

lecho: snad bude vaše krásná pochvala receptu zároveň povzbuzením pro další, kdo upečou 😋 Moc vám děkuji😘

Tématické fráze:
lněná mouka recepty, recept lněná mouka, rohlik psenicny tmavý, tmavý pivní rohlíky recepty, tmavé rrolíky, recepty lněná mouka, těsto na tmavé rohlíky, lněné rohlíky, tmave rohlíčky, bulky z kyšky, recepty s kyškou, sadlove rohliky plnene

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, kyška, cukr, olej, semínka lněná, sůl, mouka celozrnná žitná jemná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu