Slepice na paprice
Silný vývar a dobře udělaná cibulová jíška jsou základem lahodné paprikové omáčky, která se skvěle pojí s vařeným slepičím masem. Můžete si být jisti, že milovníkům tradiční české kuchyně bude určitě chutnat. Podávejte nejlépe s kynutým knedlíkem, těstovinami nebo noky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 66 669 kJ / 15 934 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 825,98 g |
Tuky | 212,89 g |
Vláknina | 2 445,20 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 57,51 g |
Sůl | 127,50 g |
Sacharidy | 1 458,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepice na paprice
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjwg
Moje poznámka
Slepice na paprice
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjwg
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 16 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 31 minutami
Jablečná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 5 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 5 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 6 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 6 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 6 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 6 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 10 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 10 hodinami
Tématické fráze:
slepice recepty,
slepice recept,
recepty ze slepice,
slepice na papryce,
kuře na paprice od babičky,
recepty slepice,
slepičí omáčka,
omáčka na paprice,
omáčka ze slepice,
slepice v papináku,
slepice,
recept slepice,
kuře na paprice podle pohlreicha video,
recepty-slepice na paprice,
slepice na smetaně,
slepicena paprice,
slepice na,
slepice na smětaně recept,
slepice na paprice-recept,
slepice na parice
Suroviny:
slepice,
mrkev,
celer,
pórek,
česnek,
kapusta,
květák,
sůl,
koření nové koření,
pepř černý,
bobkový list,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
sůl
Komentáře (29)
Inu, proti gustu... jak je libo, ale i když vložíme do studené vody a zvolna (to je to hlavní) vaříme doměkka, i tak je maso dobré... ale jak říkám a jak říkávaly naše moudré babičky "proti gustu,m žádný dišputát" - ale můžete to zkusit s půlkou slípky ve studené a s půlkou slípky v horké nebo vařící vodě - a pak ochutnat. Jen ne ten papiňák... Za to se přimlouvám, třebaže jsou věcičky, kdy i papiňák použijeme
Je otázne, zda vaříme maso pro vývar
No, on to asi málokdo pozná, jak bylo vařeno, ale podle kuchařských zvyklostí, by se zde ten pták neměl koupat ve studené vodě, ale měl by se utopit ve vodě vroucí
Vážený Pepíno - a udělal jste dobře, když jste si neběžel koupit "papiňák" - slepici nutno vařit zvolna a dlouho, a vodu dát studenou, pak je vývar výtečný. Do polévky pak připravte novou zeleninu, ta vyvařená je k ničemu.