Šlehačkový koláč s rebarborou
Výborný a voňavý šlehačkový koláč je potřený tvarohovou náplní, posypaný kousky kyselkavé rebarbory a zasypaný skořicovou drobenkou. Snadný na přípravu a skvělý k nedělní snídani, nebo jako pohoštění pro přátele.
Suroviny pro 1 plech
plech 30 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 912 kJ / 4 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,59 g |
| Tuky | 180,93 g |
| Vláknina | 29,55 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 729 mg |
| Sůl | 2,24 g |
| Sacharidy | 466,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout.
Krok 2: Velký hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozpálíme na 170 °C.
Krok 3: Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 4: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.
Krok 5: Přidáme smetanu, máslo, mouku smíchanou s kypřicím práškem, aroma nebo citronovou kůru a řádně promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Krok 6: Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech.
Krok 7: Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem a cukrem. Po lžících ho klademe na těsto.
Krok 8: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousky a nasypeme ji na tvaroh.
Krok 9: Z cukru, másla a mouky připravíme promnutím mezi prsty žmolenku. Můžeme ji ochutit troškou mleté skořice.
Krok 10: Pečeme asi 40 minut, až se kraje začnou odlepovat od okrajů plechu.
Krok 11: Hotový koláč necháme vychladnout, pokrájíme na menší kousky a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Zveřejněno 25. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkový koláč s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lLG
Moje poznámka
Šlehačkový koláč s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lLG
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 4 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 8 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 23 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 18 minutami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 20 minutami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 25 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 43 minutami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 52 minutami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 1 hodinou
Šunkofleky
Kajkajak před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 2 hodinami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 2 hodinami
Tématické fráze:
rebarborovy kolac se slehackou,
šlehačkový koláč,
šlehačkový rebarborový koláč,
rebarborovy kolac ze šlehačky,
rebarborovy kolac se šlehačky,
koláč z rebarborou a posypkou,
rebarborový koláč z krupice,
rebarborový koláč slehacka,
rebarborový koláč šlehačkový,
šlehačkový rebarborový koláč recepty,
rebarborovy kolac se smetanou,
rebarborový koláč se šlehačkou a tvarohem,
rebarborový koláč se žmolenkou,
ovocný koláč se šlehačkou,
rebarborový koláč krupice,
jak ochutit rebarboro na koláč,
k rebarborový koláč se šlehačkou,
zmolenkovy kolac s rebarborový koláč,
recept koláč šlehačka tvaroh,
šlehačkový kynutý koláč
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
máslo,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
vanilkové aroma,
rebarbora,
tuk,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
skořice,
tvaroh měkký,
pudink vanilkový,
cukr krupice
Komentáře (6)