Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná kachní prsa

Kachní prsa jsou dokonalou lahůdkou. Propečeme je na grilu a doplníme lahodnou omáčkou. Tu připravíme z výpeku na pánvi, který doplníme vývarem, červeným vínem a šťávou z pomeranče.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z kachních prsou nejprve ořízneme přebytečnou kůži, ale většinu necháváme – zajistí šťavnatost. Zbylou kůži nařežeme ostrým nožem do mřížky, aby se při grilování lépe vypekla. Maso z obou stran osolíme a opepříme. Krok 2: Na bočním hořáku grilu rozpálíme litinovou pánev. Kachní prsa položíme kůží dolů a opékáme z každé strany 2–3 minuty, dokud kůrka nezíská zlatavou barvu a kůže se nezačne hezky vypékat. Krok 3: Po opečení přemístíme prsa na rošt do nepřímé zóny – zapnutý necháme levý a pravý hořák, střední hořák zůstává vypnutý, maso umístíme právě nad něj. Do středu jednoho prsa zapíchneme termosondu a nastavíme cílovou vnitřní teplotu 56 °C. Gril udržujeme při teplotě 150–160 °C. Krok 4: Jakmile maso dosáhne požadované teploty, ověříme ji ještě vpichovým teploměrem. Hotová prsa sundáme z grilu a necháme je 5 minut nezakrytá odpočívat – šťávy se rovnoměrně rozloží a maso zůstane křehké. Krok 5: Ve výpeku z kachny, který zůstal v pánvi, orestujeme drobně nasekanou šalotku a česnek. Přidáme trochu třtinového cukru a necháme ho rozpustit. Poté vlijeme hovězí vývar, pomerančovou šťávu, trochu balzamikového octa a červené víno. Přidáme větvičky tymiánu a rozmarýnu, promícháme a necháme omáčku pomalu redukovat do požadované konzistence.

Zveřejněno 30. 6. 2025

Poznámka autora Tomas Dytrych

Skvělý videorecept najdete zde: youtu.be/EorypbqAr0k

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná kachní prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o274X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná kachní prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o274X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Kůži nechávám, je nositelem chuti, spíš je potřeba odstranit případné lesklé stříbrné šlachy, aby nebylo maso tuhé. :-K

Suroviny:
prsa kachní, sůl, pepř mletý, cibule šalotka, česnek, vývar hovězí, šťáva pomerančová, ocet balsamiko, víno červené, cukr třtinový, tymián, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu