Restovaná směs lilků se zeleninou
Restovaná směs lilků se zeleninou je pestrý a chuťově výrazný pokrm, který ocení nejen vegetariáni. Kombinací aromatických bylinek a kapkou fíkového balsamika dodáte jídlu šmrnc a proměníte tak i obyčejnou zeleninu v kulinářský zážitek.
Postup přípravy
Krok 1: Černý lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka silná přibližně 0,5 cm. Bílý lilek oloupeme škrabkou a nakrájíme stejným způsobem. Plátky rozložíme vedle sebe na podložku a osolíme. Necháme je asi 20 minut vypotit – tím se zbaví hořkosti a částečně i nasákavé konzistence.
Krok 2: Mezitím připravíme zeleninu. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky, červenou kapii na tenké proužky, pórek na kolečka. Česnek nasekáme nahrubo. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cherry rajčátka rozkrojíme napůl. Baby špenát důkladně opláchneme a necháme okapat na sítu.
Krok 3: Plátky lilku důkladně osušíme papírovými utěrkami a nakrájíme je na čtvrtiny. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a lilek orestujeme dozlatova. Přidáme cibuli, česnek a krátce společně restujeme.
Krok 4: Poté přidáme připravenou kapii, pórek, cherry rajčátka a žampiony, vše promícháme a necháme chvíli restovat, aby se chutě spojily.
Krok 5: Za občasného promíchání restujeme na skus, mírně podlijeme několika lžícemi vody, zastříkneme balsamikem, dáme zavadnout špenát a přidáme sušené bylinky. Dle chuti opepříme nebo přidáme chilli. Solíme opatrně dle chuti, lilky již byly osolené.
Krok 6: Směs podáváme s opečeným tmavým pečivem nebo na topinkách, poklademe čerstvými klíčky nebo cibulkou nakrájenou na kolečka. .
Zveřejněno 15. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Restovaná směs lilků se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPMK7
Moje poznámka
Restovaná směs lilků se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPMK7
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 18 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 20 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 6 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 8 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 8 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 10 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 10 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 12 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 12 hodinami
Suroviny:
lilek,
lilek,
kapie červená,
cibule,
pórek,
rajče cherry,
žampióny,
česnek,
špenát baby,
ocet balsamiko,
olej olivový,
tymián sušený,
rozmarýn sušený,
klíčky,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (3)