Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný tvarohový koláč s drobenkou

Vláčný ovocný koláč na celý plech je ideální pro letní dny. Vláčnost koláči dodává nejen štědrá dávka ovoce, ale i přidaný tvaroh. Máslová drobenka vyváží případnou kyselkavou chuť ovoce a křupne v každém soustu.

Hodnocení receptu je 4,6 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marbene marbene

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 35 × 25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 402 kJ /
5 593 kcal
Bílkoviny124,35 g
Tuky233,26 g
Vláknina19,80 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 583 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy739,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Hrubou mouku, cukr a máslo rukou promneme na drobenku. Krok 3: Meruňky (nebo jiné ovoce s peckou) odpeckujeme a rozdělíme na půlky. Krok 4: Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme olej, tvaroh a mléko a promícháme. Nakonec přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a vymícháme hladké těsto. Krok 5: Těsto nalijeme na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřeme. Krok 6: Poklademe ovocem (kyselejší můžeme přisladit) a posypeme drobenkou. Krok 7: Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Doba pečení je orientační, proto raději špejlí zkontrolujeme, zda je koláč dobře propečený. Pokud ne, vrátíme plech do trouby a ještě pár minut dopečeme. Krok 8: Vychladlý koláč nakrájíme na řezy a pocukrujeme.

TIP: Hrníčkové moučníky s ovocem

Zveřejněno 20. 7. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZBlR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZBlR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

kimlo: Krásně upečený 😋.Jen se zakousnout.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Je to výborný koláč, tentoraz som použil marhule, ale určite ho vyskúšam aj s iným ovocím. Vďaka za recept! 👍

Sajik31: To jsem ráda, že chutnal <3<3<3

Za úžasný rychlý recept děkuji, bude můj oblíbený 🙂. Ten tvaroh dělá moučník krásně vláčný 👍😋

Houska68: :-K:-K:-K

Výborný. Dala jsem o trošku méně cukru na radu ostatních a borůvky s rybízem z mrazáku. Ukládám a určitě udělám znova. Díky za recept. :-K

Jaara: To je právě super, nemusí se použít váha. Hrnek se bere 250ml, mléko a olej (ten dávám po lžících) je půl hrnku. Cukru stačí poloviční množství od oka nebo půl hrnku :-)

Škoda, že jsou v receptu pomíchány gramy, mililitry a hrnky... Nějak se s tím poperu, ale není jednodušší držet se jen gramů? Váhu má snad každý. Navíc není hrnek jako hrnek...

d.radinova@seznam.cz: Děkuj za hodnocení :-K:-K:-K

výborná buchta, dala jsem třešně, višně a rybíz. Budeme se k ní rádi vracet:yes:

zuzkavn: zuzkavn: Tak to mě mrzí, že se vám srazil.Ještě bych zkusila,aby ty chladnější suroviny měly pokojovou teplotu,jinak nevím proč se tak stalo.

Tématické fráze:
tvarohový koláč s ovocem, ovocný koláč s tvarohem, ovocný koláč, tvarohový koláč, ovocný koláč s drobenkou, ovocný koláč s drobenkou na plech, drobenkový koláč s ovocem, drobenkový tvarohový koláč, drobenkový koláč s tvarohem, tvarohovo ovocný koláč, tvarohový ovocný koláč, koláč s tvarohem a ovocem, tvarohovy koláč s ovocem a drobenkou, tvarohový koláč s drobenkou, ovocný tvarohový koláč, tvarohove kolace s ovocem, tvarohove kolace s drobenkou, drobenkovy kolac, třený koláč s ovocem a drobenkou, drobenkový tvarohový koláč s ovocem

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, cukr krupice, cukr vanilkový, tvaroh ve vaničce, olej, mléko, vejce, meruňky, cukr krupice, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu