Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou

Ideální pokrm pro chladné dny, který zahřeje na těle i na duši, je dozajista vydatná polévka. Takovou je i polévka z jemné červené čočky a voňavého koření, plná barev a chutí. Můžeme ji podávat jak k obědu, tak k večeři, třeba s domácím chlebem.

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, kurkumu, kmín a za stálého míchání chviličku osmahneme. Krok 2: Přidáme rajčatový protlak, promícháme, zalijeme vývarem, vsypeme propláchnutou čočku a očištěnou nastrouhanou mrkev. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, chilli a vaříme doměkka. Krok 3: Polévku rozmixujeme dohladka, přilijeme smetanu, krátce prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí. Na talíři ozdobíme libovolně podle chuti.

TIP: Top 7: Oblíbené recepty na domácí chléb

Zveřejněno 7. 8. 2025

Poznámka autorky RubyRom

Na ozdobení jsem použila chilli, pažitku a lžíci kysané smetany.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pLn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pLn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept a je to asi nakažlivé - také jsem si hned řekla, že ji zítra uvařím, určitě si pochutnáme. :-K

Marie Svarcova: Tak to nás bude víc:-). Jak ji vidím, tak mám jasno. Mám ráda i nemixovanou, ale krémová bude jistě lepší:-)

Po přečtení tohoto receptu jsem na polévku dostala neodolatelnou chuť. Hned zítra ji uvařím. Děkuji za tip😊

Suroviny:
čočka červená, cibule, česnek, olej olivový, smetana ke šlehání, vývar masový, mrkev, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, kurkuma, kmín mletý, sůl, pepř mletý, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu