Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 389 kJ / 3 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 752,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 230 °C.
Krok 2: Švestky opláchneme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Pokud pekáč před pečením vyložíme pečicím papírem, ušetříme si později práci s mytím.
Krok 3: Pokapeme octem. Promícháme a dáme péct do vyhřáté trouby na 230 °C. Během pečení ani jednou nemícháme. Pečeme 20-25 minut.
Krok 4: Po této době na švestky nasypeme rovnoměrně polovinu cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté přisypeme zbylý cukr a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péct.
Krok 5: Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence. Někdo má rád povidla jemná, někdo s kousky ovoce.
Krok 6: Pokud by se nám zdálo, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10-15 minut.
Krok 7: Horká povidla jen naplníme do čistých sklenic a nahoru dáme do každé sklenice ještě lžičku rumu kvůli konzervaci.
Krok 8: Okraje důkladně otřeme, sklenice uzavřeme víčky a otočíme je dnem vzhůru. Po otočení přikryjeme dekou nebo ručníkem, aby byla povidla déle v teple.
Zveřejněno 29. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
Moje poznámka
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 15 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 4 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 4 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 4 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 5 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 5 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 5 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 8 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 8 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
švestková povidla,
švestková povidla pečená v troubě,
švestková povidla v troubě,
pečená povidla,
povidla,
povidla pečená v troubě,
svestkova povidla recept,
recept na švestková povidla,
švestková povidla z trouby,
vyroba svestkovych povidel,
recept na povidla,
švestkové povidla,
recept na švestková povidla v troubě,
povidla z trouby,
jak uvařit povidla,
švestková povidla bez cukru,
pečené povidla,
povidla v troubě,
výroba domácích povidel,
povidla recept
Suroviny:
švestky,
cukr krupice,
ocet,
skořice mletá,
rum,
rum,
koření hřebíček
Komentáře (429)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Akorát jsem je tedy pekla o dost déle a na teplotu kolem 150°C, v hotových povidlech má jít udělat vařečkou 8, to mi poradila moje babička.
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
povedlo se mi udělat fakt hustý povidla , jen se nevydařil trik s papírem .Hodně povidel se mi nalepilo na papír i přes to namočení ...
Děkuji za recept.
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
nic se neděje, rozmrazí se pečením v troubě a přebytečná štáva nakloněním plechu se odebere a
zasterelizuje vlahvičkách a následně se využije naředěním vodou a pitím...třeba