Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami

Drobenkové koláče jsou velmi oblíbené zejména kvůli své jednoduché a rychlé přípravě. Nejčastěji se plní tvarohem nebo ovocem. Co takhle spojit tvaroh, ovoce a mák? Výsledná chuť a vláčnost koláče vás nadchne natolik, že ho zařadíte mezi stálice.

Hodnocení receptu je 4,8 (98×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma Ø 20cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 565 kJ /
4 676 kcal
Bílkoviny123,57 g
Tuky245,90 g
Vláknina44,50 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 473 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy469,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme náplně: Mletý mák s mlékem a cukrem asi 2 minuty povaříme a dáme vychladit. Krok 2: Tvaroh smícháme se smetanou, cukrem a žloutky. Krok 3: Smícháním všech surovin, kromě mandlových lupínků, připravíme ručně drobenku. Krok 4: Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a na dno rozložíme 2/3 drobenky. Více se osvědčilo spodní vrstvu drobenky dávat silnější. Krok 5: Na drobenku nejlépe lžící navrstvíme mák, na mák dáme rozpůlené švestky, na švestky opět nejlépe po lžících rozložíme tvaroh. Krok 6: Tvaroh posypeme zbylou drobenkou a mandlovými plátky. Krok 7: Koláč pečeme přibližně 40 minut při teplotě 180 °C.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 24. 8. 2011

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: prozeny.cz

Ovoce můžete použít jakékoli, švestky nejsou podmínkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8XQm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8XQm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (73)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Milujeme mák ve spojení se švestkami. Krásně vše šlo o ruky. Vynikající, křehký, rozplývá se v ústech. Mňamina velká.

Výborný koláč a pěkně vypadá.

Opravdu vynikající. Dnes třetí den a stále vláčný. Do 25 cm formy klidně zdvojnásobit množství drobenky. Do drobenky jsem využila bílky, co mi zbyly od žloutků z tvarohu. A do máku jsem přidala ještě rum. Děkuji za recept 😊

No teda, to musím zkusit… :-8

Pettyna: Mám velkou radost:-K

Je výtečný👌peču opakovaně spoustu let. Někdy s tvarohem jindy bez. Do máku přidávám trochu rumu. Cukr ladím podle chuti.

výborný, robila som bez tvarohu, aj tak bol vynikajúci, na druhý deň ešte lepší, vláčnejší:-)

:-)<3:yes::yes: včera jsem pekla, je skvělý :-K

vynikající recept :yes:, neměla jsem švestky tak jsem přidala švestková povidla. Do drobenky jsem přidala par kapek rumové tresti. Opravdu luxusní koláč :yes:

Děkuji za recept na vynikající koláč. Moc jsme si pochutnali<3:-K

Dobrý čéče ;-)

Krásný, dobrý, jednoduchý. Doporučuji a děkuji za recept. :-):yes:

Tématické fráze:
švestkový koláč s tvarohem, svestkovy kolac s makem, koláč se švestkami a mákem, švestkový koláč s mákem a tvarohem, švestkový koláč s tvarohem a mákem, koláč s mákem, tvarohový koláč se švestkami, koláč s mákem a švestkami, koláče s mákem, tvarohový kolač s mákem, krehky tvarohový koláč, koláč s mákem a se švestkami, koláč se švestkami, svestkove kolace s makem, švestkový tvarohový koláč, tvarohové řezy se švestkami, kynutý koláč s tvarohem a mákem, koláč švestkový s mákem, hruškový koláč s tvarohem a makem, tvarohovo švestkový koláč

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, lusk vanilkový, cukr moučkový, prášek do pečiva, žloutek, lupínky mandlové, mák mletý, mléko, cukr, tvaroh, smetana zakysaná, cukr, žloutek, švestky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu