Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutková krkovička s houbovou omáčkou

Plátek krkovičky je zprudka orestovaný na olivovém oleji a k němu se podává smetanová omáčka s hříbky. Za pár minut je hotovo a s hranolky nebo vařeným bramborem si pochutnáme na rychlé, syté večeři.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 395 kJ /
333 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky35,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy2,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátek krkovičky potřeme lehce olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Krok 2: Do pánve nalijeme trošku olivového oleje. Jakmile je pánev rozpálená, vložíme plátek krkovice a zprudka opečeme z obou stran, přibližně 4 minuty. Krok 3: Maso poté vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku nalijeme smetanu a přidáme hrst mražených hub. Společně krátce povaříme. Jakmile smetana zhoustne, přisypeme nasekanou petrželovou nať. Krok 4: Podáváme s chlebem nebo s oblíbenou přílohou, třeba i s hranolky.

TIP: Jak zamrazit houby, aby si zachovaly svou plnou chuť

Zveřejněno 6. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutková krkovička s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mP40

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutková krkovička s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mP40

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Začínají růst podzimní houby, jakmile manžel přinese, vyzkoušíme 😊

Výborné zrovna trávím :-) Jen teda určitě ne na olivovým oleji ten se na tepelnou úpravu nehodí. Opékala jsem na ghíčku. A nějak nevím proč, jsem myslela, že má tam přijít cibule, takže ještě na cibuli, mňam. Já s manželem vařené brambory, děti s těstovinama :-)

Chutná skvěle i se žampiony 😊👍

Omáčka skvělá, chválím a přidávám foto :-8:yes:

Dajda: v makru

Moc dobré !!!!!!!! :-p:yes: neměla jsem mražené hříbky, tak jsem dala sušené bílé a bylo to vynikající!

casino: Upraveno, jak to dělám já;-)
...zprudka opečeme z každé strany cca 4 minuty.:yes:

casino: já bych to tak nepitvala:-D

Vypadá to krásně, tohle já můžu:-):yes:

Paráda:yes:

"...zprudka opečeme z obou stran cca 4 minuty."
Nebylo by lepší: ...zprudka opečeme z každé strany cca 2 minuty.:-)

:-):yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřová krkovice s houbovou omáčkou, krkovice na houbách, veprova krkovicka s houbovou omáčkou, krkovička s omáčkou, krkovice s hribkovou omáčkou, krkovice v houbové omáčce, krkovička s hříbkovou omáčkou, houbova omacka, hříbková omáčka k minutkovému masu, krkovicka s huobovou omacka, minutkova krkovice, krkovice s houbama, krkovice na houbách se smetanovou s omáčkou, krkovička na houbách, vepřová krkovice na houbách, houbová omáčka s hranolky, minutky z masa a houbami, krkovička s houbami, houbova omacka k minutce, krkovice se žampionovou omáčkou

Suroviny:
krkovice vepřová, houba hřib, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, olej olivový, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu