Minutková krkovička s tvarůžkovou omáčkou

Vepřové maso Doba přípravy: do 20 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: do 20 minut 0 názorů

Suroviny 3 porce

3 plátky krkovičky
steakové koření domácí nebo koupené
sůl
hladká mouka na poprášení masa
sádlo nebo olej na smažení
Omáčka:
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
200 g smetany
1 balíček uleželých Olomouckých tvarůžků
špetka muškátového květu
1 lžíce nasekané pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, naklepeme a nařízneme několikrát okraj, aby se nekroutilo při smažení (může být pak i grilované). Plátky okořeníme, osolíme a poprášíme moukou. Do rozpálené pánve dáme tuk a plátky z obou stran osmažíme, dáme stranou a uchováme v teple.

  2. V hluboké pánvi nebo rendlíku necháme rozehřát máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, mírně osolíme a zalijeme studeným mlékem. Za stálého míchání přivedeme k varu, snížíme stupeň tepla, vložíme nakrájené tvarůžky a necháme je za občasného míchání rozpustit.

  3. Ochutíme špetkou muškátového květu, přidáme pažitku a přilijeme smetanu. Přivedeme k varu a odstavíme. Podáváme s nasucho opečenými bramborami.

Komentáře k receptu Minutková krkovička s tvarůžkovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.