Babiččiny vdolky
Tradičně se tyto vdolky připravovaly jako příloha k hustým polévkám, jako je zelňačka nebo gulášová polévka. Ale chutnají skvěle i samotné. Vdolky sypané solí a mákem jsou dobrůtka, vyzkoušejte je upéct i vy podle osvědčeného receptu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 309 kJ / 2 703 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,41 g |
Tuky | 92,83 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 248 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 377,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě asi 15 minut vzejít.
Krok 2: Mouku smícháme s olejem, vejcem a vzešlým kváskem. Vypracujeme hladké těsto (přidáme případně ještě trochu vlažného mléka, aby se těsto lépe spojilo).
Krok 3: Těsto přikryjeme a necháme asi 1 hodinu kynout.
Krok 4: Z vykynutého těsta tvarujeme bochánky, které ještě necháme na plechu kynout zakryté utěrkou asi 30 minut. Včas předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 5: Bochánky potřeme vajíčkem, posypeme solí a mákem a pečeme při 180 °C asi 15-20 minut.
Krok 6: Ještě teplé vdolky potřeme rozehřátým máslem.
Zveřejněno 19. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččiny vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3vv4
Moje poznámka
Babiččiny vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3vv4
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 51 minutami
Jelení závitky
Přidáno před 2 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 3 hodinami
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 4 hodinami
Omeleta se zeleninou a šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 13 minutami
Houbové rizoto
Konstantin. před 19 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 20 minutami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 23 minutami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 1 hodinou
Guláš SPECIÁL
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 1 hodinou
Polévka z dýně hokkaido
AnKo312 před 3 hodinami
Tématické fráze:
vdolky ládi hrušky,
recept na vdolky slané s mákem,
vdolky,
recepty ládi hrušky vdolky,
vdolky s mákem recept,
vdolky recept,
vdolky s makem,
vdolky podle ládi hrušky,
slané vdolky,
levné vdolky,
babiččiny recepty,
babiččiny recepty,
vdolky slané,
babiččiny vdolky slané,
recept na vdolky,
babiciny vdolky,
recept na slané vdolky,
láďá hruška vdolky,
recepty levne vdolky,
vdolky s hruškama
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí čerstvé,
olej,
vejce,
cukr krystal,
sůl,
vejce,
máslo,
sůl hrubozrnná,
mák
Komentáře (12)