Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny vdolky

Tradičně se tyto vdolky připravovaly jako příloha k hustým polévkám, jako je zelňačka nebo gulášová polévka. Ale chutnají skvěle i samotné. Vdolky sypané solí a mákem jsou dobrůtka, vyzkoušejte je upéct i vy podle osvědčeného receptu.

Hodnocení receptu je 4,5 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petranovakova petranovakova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 309 kJ /
2 703 kcal
Bílkoviny81,41 g
Tuky92,83 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy377,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě asi 15 minut vzejít. Krok 2: Mouku smícháme s olejem, vejcem a vzešlým kváskem. Vypracujeme hladké těsto (přidáme případně ještě trochu vlažného mléka, aby se těsto lépe spojilo). Krok 3: Těsto přikryjeme a necháme asi 1 hodinu kynout. Krok 4: Z vykynutého těsta tvarujeme bochánky, které ještě necháme na plechu kynout zakryté utěrkou asi 30 minut. Včas předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 5: Bochánky potřeme vajíčkem, posypeme solí a mákem a pečeme při 180 °C asi 15-20 minut. Krok 6: Ještě teplé vdolky potřeme rozehřátým máslem.

TIP: Oblíbené recepty na slané vdolky k polévkám a omáčkám

Zveřejněno 19. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vv4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vv4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nejlepší jsou s fazolovou polévkou nebo čočkovou 😋

rihana: zdravím, tu sůl s mákem na syrové a s tím do trouby. Upečené potřít máslem

Mňamka! Jednoduché a moc dobré vdolky.

;-) upečeno. Vypadají a CHUTNAJÍ skvěle :-8 :-8

Když jsem byl malý kluk tak babička je pekla k zelnici nebo gulášové ,vlastně ke všem hustým polévkám. Pekla je v kachlových kamnech a dávala na verandu vychladnout . My kluci počkaly až odejde naházely vdolky za triko a hurá ven. Ale ona dobře věděla proč je tam dává a pak se na oko zlobila že je jíme teplé a budou nás bolet břicha - nebolela .:yes::-D:-K

Včera jsem pekla :-p Luxusni, akorat to chtělo přidat vic mlika. Děkuji za super recept. Určitě budu pect zas

rihana: ano rozehřátým máslem nebo olejem, ale já používám máslo....sůl ani mák se neodrolí:-)

Nádherný. Jen bych se chtěla zeptat. Potřít rozehřátým máslem po vyndání z trouby na tu sůl a mák? Neodrolím tu sůl s mákem?

:yes: v době bezmasých čtvrtků (dříve narození mi rozumějí:-))) jsme mívali podobné ke gulášové polévce, mně to moc chutnalo;-)

Tématické fráze:
vdolky ládi hrušky, recept na vdolky slané s mákem, vdolky, recepty ládi hrušky vdolky, vdolky s mákem recept, vdolky recept, vdolky s makem, vdolky podle ládi hrušky, slané vdolky, levné vdolky, babiččiny recepty, babiččiny recepty, vdolky slané, babiččiny vdolky slané, recept na vdolky, babiciny vdolky, recept na slané vdolky, láďá hruška vdolky, recepty levne vdolky, vdolky s hruškama

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí čerstvé, olej, vejce, cukr krystal, sůl, vejce, máslo, sůl hrubozrnná, mák

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu