Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexická polévka

Hledáte recept na sytou, jednoduchou a rychlou polévku? Pak musíte vyzkoušet recept na mexickou polévku, která je přímo napěchovaná fazolemi a zeleninou. Svou lehce nakyslou chutí se hodí i do teplých letních dní jako hlavní jídlo.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Klobásku nakrájíme na kostičky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej a přidáme osmahnout nakrájenou cibuli. Dále po chvilce přidáme sladkou papriku, jako na guláš, a zalijeme hrnkem vody. Krok 3: K cibuli přidáme plechovku sterilizovaných červených a bílých fazolí i s nálevem, lečo, smažené houby dle chuti (nemusí být), hrst mražené kukuřice a rajčatový protlak. Krátce asi 5 minut povaříme. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu vody. Krok 4: Dále přidáme nakrájenou klobásku nebo uzené maso (nemusí být). Nakonec přidáme česnek, trochu majoránky, případně sůl a pepř. Ještě krátce asi 10 minut povaříme. Krok 5: Polévku zahušťovat nemusíme, je sama o sobě dost hustá.

TIP: Luštěninové polévky - oblíbené recepty

Zveřejněno 7. 8. 2008

Poznámka autora kedlubna

Polévka je lehce kyselkavá a v létě hodně osvěžující.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mexická polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr8Y

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mexická polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr8Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mnaaaaaaaaaaaaaam ♥️

...mne to chutnalo....:-p

...polievka fakt super-ja som k nej pridal ešte hovedzie mleté a bolo to fajn...:-)

kedlubna....no autorom bude hadam nejaky mexican :-*
s tym autorstvom to skutocne netreba tak prehanat.

Tématické fráze:
mexická fazolová polévka, mexická polévka fazolová recept, fazolová mexická polévka, mexická polévka fazolová, mexicka polivka, mexická fazolová polévka recept, fazolová polévka z plechovky, mexická kuřecí polévka, mexická rajčatová polévka, recept na mexickou polévku, mexická kuchařka, fazolová polévka mexická, fazolová polévka recept, polévka ze sterilizovaných fazolí, recept mexická fazolová polévka, mexicka fazolova polivka, ostrá fazolová polévka, mexickápolévka, kefírová polévka, mexická fazolová

Suroviny:
cibule, olej, paprika sušená sladká, fazole bílé, fazole červené, lečo, houby, kukuřice mražená, protlak rajčatový, klobása, sůl, majoránka, česnek, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]