Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Jakmile se spojí maso, pivo a koření, lahodný výsledek je zaručen. Skočte pro krkovičku k řezníkovi a připravte si ji podle našeho receptu - s pivem a cibulí. Díky delšímu marinování se maso perfektně proleží a nasaje potřebné chutě.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 920 kJ / 1 176 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 82,79 g | 
| Tuky | 79,15 g | 
| Vláknina | 8,40 g | 
| Cholesterol | 206 mg | 
| Sodík | 234 mg | 
| Sůl | 0,40 g | 
| Sacharidy | 20,77 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Plátky krkovice o výšce 2 cm zakápneme olejem a posypeme kořením.
	Krok 2: Vložíme do dózy s víkem a v lednici necháme maso 24 hodin marinovat.
	Krok 3: Před vlastní úpravou necháme při pokojové teplotě hodinu. Poté na pánvi s trochou rozpáleného oleje zprudka opečeme z obou stran (z každé 3 minuty).
	Krok 4: Do pekáčku dáme sádlo a dno zasypeme na půl kolečka pokrájenou cibulí.
	Krok 5: Vložíme maso a druhou cibuli taktéž pokrájenou na půl kolečka zasypeme maso.
	Krok 6: Podlijeme pivem a přiklopíme poklicí nebo alobalem.
	Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme hodinu na 220 °C.
	Krok 8: Pak odklopíme, podlijeme vodou a dopékáme na barvu.
	Krok 9: Necháme zredukovat výpek.
	Krok 10: Cibule zmírní hořkost piva. Podáváme např. se šťouchanými brambory.
Zveřejněno 6. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2y8
Moje poznámka
					
				
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2y8
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 1 hodinou
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 3 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 4 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 4 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 5 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 6 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 7 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 7 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							krkovicka na pivu, 
						
						
							krkovice na pivu, 
						
						
							krkovička na pivu recept, 
						
						
							krkovice nejlepší recepty, 
						
						
							krkovička na cibuli recept, 
						
						
							krkovicka na pive, 
						
						
							krkovicka na cibuli, 
						
						
							krkovice na pive, 
						
						
							krkovice na cibuli, 
						
						
							krkovice pivu a na cibuli, 
						
						
							pečená krkovice na pivu, 
						
						
							nejlepší recepty z krkovice, 
						
						
							veprova krkovice na pivu, 
						
						
							krkovice na cibuli a pivu, 
						
						
							krkovice na cibuli a pive, 
						
						
							recepty krkovička na pivu, 
						
						
							krkovice marinovaná v pivu se štouchanymi brambory, 
						
						
							krkovicka s cibuli na pivu, 
						
						
							nalozena krkovice v pivu, 
						
						
							veprova krkovice na cernem pivu
						
					
						Suroviny:
						
							krkovice s kostí, 
						
						
							koření steakové, 
						
						
							olej, 
						
						
							cibule, 
						
						
							pivo světlé, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							sádlo
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 2,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Tonja:
Neblahé paměti jsem si ten oný pořídil...
Od počátku jsem k tomu udělátku přistupoval předpojatě: jsem si říkal že se přece traduje, že do masa se nepíchá
Cosi jsem si tehdy nastudoval...
Párkrát jsem to na hovězím vyzkoušel bez jakéhokoli objektivního výsledku...
No, nakonec jsem ho zavrhl...
(Zdenda P. snad promine