Nízkosacharidová hamburská kýta vhodná pro diabetiky typu 2
Nízkosacharidová hamburská kýta si zachovává svou tradiční, jemně sladkokyselou chuť, ale je upravená tak, aby obsahovala méně sacharidů a lépe zapadla do jídelníčku lidí s diabetem 2. typu.
Postup přípravy
Krok 1: Maso prošpikujeme nakrájenými okurkami, částí slaniny a párky.
Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej a lžíci másla, přidáme kostičky zbylé slaniny a necháme chvíli restovat. Přidáme nakrájenou zeleninu, najemno nakrájenou cibuli a všechno koření. Orestujeme.
Krok 3: Vložíme maso a zprudka ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme. Vyndáme koření. Výpek se zeleninou rozmixujeme dohladka, zjemníme smetanou, dochutíme citronem, sladidlem a hořčicí. Podle potřeby dosolíme a opepříme. Pokud je třeba, tak ještě přecedíme.
Krok 5: Paloučkový knedlík:
Do mixovací nádoby dáme Palouček nebo Lučinu, vejce, sůl, kypřicí prášek a mandlovou mouku. Rozmixujeme a vlijeme do hrnku (nemusíme vymazávat). Krok 6: Hrnek s těstem vložíme do mikrovlnné trouby a vlníme 4 minuty při plném výkonu. Nebo můžeme hrnek vložit do vodní lázně, přiklopit pokličkou a až voda začne vařit, necháme 4 minuty. Krok 7: Horké knedlíky nožem opatrně od stěn hrnku uvolníme a vyklopíme. Ostrým nožem nakrájíme. Krok 8: Podáváme s omáčkou a masem.
Do mixovací nádoby dáme Palouček nebo Lučinu, vejce, sůl, kypřicí prášek a mandlovou mouku. Rozmixujeme a vlijeme do hrnku (nemusíme vymazávat). Krok 6: Hrnek s těstem vložíme do mikrovlnné trouby a vlníme 4 minuty při plném výkonu. Nebo můžeme hrnek vložit do vodní lázně, přiklopit pokličkou a až voda začne vařit, necháme 4 minuty. Krok 7: Horké knedlíky nožem opatrně od stěn hrnku uvolníme a vyklopíme. Ostrým nožem nakrájíme. Krok 8: Podáváme s omáčkou a masem.
Zveřejněno 21. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nízkosacharidová hamburská kýta vhodná pro diabetiky typu 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYLlN
Moje poznámka
Nízkosacharidová hamburská kýta vhodná pro diabetiky typu 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYLlN
Nejnovější recepty
Mramorové šlehačkové řezy
Přidáno před 44 minutami
Křehký ořechový koláč
Přidáno před 1 hodinou
Svíčková podle tatínka
Přidáno před 2 hodinami
Roláda plněná slaninou, špenátem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Nízkosacharidová hamburská kýta vhodná pro diabetiky typu 2
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové medailonky na rozmarýnu
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka s fazolemi
monyss před 25 minutami
Kuře na paprice asi trochu jinak
fugarka před 2 hodinami
Česnečka II
Kajkajak před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
PetraStenzel před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
ZuzkaK. před 4 hodinami
Mramorová bábovka s marmeládou
jurcova1990 před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Stokynka před 5 hodinami
Špagety à la carbonara
Ajkad před 5 hodinami
Kuřecí s medovo-hořčicovou omáčkou s koprem
Diesel před 6 hodinami
Cuketový perník
lunav1 před 8 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
okurky sterilované,
párky,
mrkev,
bulva celerová,
petržel,
cibule,
slanina,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
smetana na vaření,
hořčice,
šťáva citronová,
máslo,
olej,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
mouka mandlová,
kypřící prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (1)