Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka se strouhanými jablky

Honí vás mlsná nebo čekáte návštěvu? Vyzkoušejte rychlou olejovou bábovku s nastrouhanými jablky. Díky nim je krásně vláčná a díky skořici a vanilce krásně voňavá. Podle tohoto receptu ji zvládne i začátečník.

Hodnocení receptu je 4,5 (86×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hemriettas hemriettas

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 469 kJ /
4 414 kcal
Bílkoviny75,87 g
Tuky219,02 g
Vláknina31,81 g
Cholesterol 785 mg
Sodík 383 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy519,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Jablka umyjeme, oloupeme, nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou a promícháme. Krok 3: V míse ušleháme celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do nadýchané světlé pěny. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej. Krok 4: Přidáme nastrouhaná jablka, skořici, prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Za stálého šlehání pomalu přiléváme mléko. Krok 5: Část těsta dáme bokem do misky a vmícháme do něj 2 lžíce kakaa. Krok 6: Těsto nalijeme do bábovkové formy. Obvykle dáváme nejprve část světlého těsta, pak tmavé těsto, nakonec zbytek světlého. Krok 7: Formu vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut při teplotě 170 °C, poté teplotu zvýšíme na 180 °C a pečeme dalších 30 minut.

TIP: Jak péct bábovky - oblíbené recepty

Zveřejněno 2. 3. 2014

Poznámka autorky hemriettas

Hrnek = 250 ml

Bábovka je vláčná a chutná i voní po jablkách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5N2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5N2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Bábovka je výborná. Ale při tom pátém kroku jsem se to těsto snažil dát teda bokem do té druhé mísy, ale jaksi jsem si ten svůj bok hodně zamazal těstem a spousta těsta skončila i na zemi. Taktéž se o to pokoušela maminka se svými vyvinutými boky, ale také jí to padalo z boku na zem. :D

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Všem chutnalo, už jsem jí pekla znova.

Mnaaaaaaaaaaaaaam ♥️

Výborná bábovka 👌. Vynechala jsem kakao, ale přidala jsem rum a ořechy. Recept si ukládám 👍

:-)<3:yes::yes:Díky jablíčkům je krásně vláčná a dobrá. :-K

S pečením začínám a nikdy jsem bábovku ještě neměla nadýchanou. Dnes se dcerou jsme vyzkoušely a povedlo se, děkuji! Začalo to tak, že jsem se potřebovala zbavit 1 banánu a trochu jablka :)). Recept jsme tak museli ingredience modifikovat: přidali jsme víc ořechové mouky, 50% oleje bylo nahrazeno máslem.

Delikátní! Běžně nemám doma citrony a vanilkový cukr, takže jsem vynechala, ale již mám dokoupeno na dnešní pečení. Místo kakaa jsem dala mák a velmi mi to připomíná makovec "modrou buchtu" z dětství. Mamka ji/ho nenávidí, protože si pamatuje, jak ji to jako malou dusilo. Já si zase pamatuju na krásně vláčný a voňavý. Díky tomuto receptu z jablíček už hledat nemusím.

Mooc dobre, vláčné, dělala jsem 1/2 dávky na plech, díky výborně <3

Mooc dobre, vláčné, dělala jsem 1/2 dávky na plech, díky výborně <3

Výborná banovka.Děkuji za recept. Foto jsem přidala.

Moc dobrá, všem vnoučatům chutnala:-). Část mouky jsem nahradila hladkou celozrnnou špaldovou a místo oleje jsem dala rozpuštěnou heru, mléko už nebylo potřeba:-K.

Je výborná.<3

JanaDorazinova: nechte ji o něco déle péct. Na vrch můžete dát alobal. Určitě se podaří

Je výborná ????pekla jsem poprvé a myslím, že ne naposledy....přidávám foto:-)

Tématické fráze:
babovka s jablky, bábovka z jablek, bábovka ze strouhaných jablek, babovka s jablkami, babovka s jabkama, vláčná bábovka s jablky, recept bábovka s jablky, rychlá bábovka s jablky, babovka s jablkama, moučník se strouhanými jablky, bábovka s jablkem, babovka s jablky recept, jablková bábovka, bábovka ze strouhaných jablek recept, recept na bábovku s jablky, bábovka s jablky a skořicí, bábovka se strouhanými jablky a skořicí, rychlá bábovka z jablek, vláčná bábovka s jablek, babovka se strouhanym jablkem

Suroviny:
jablko, šťáva citronová, skořice, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr krupice, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek, kakao, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu