Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 843 kJ / 3 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,41 g |
Tuky | 333,32 g |
Vláknina | 22,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 113,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambůrky oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme částečně zchladnout a každou propíchneme několikrát silnou jehlou nebo špízkem.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papričku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pivní sýr nakrájíme na plátky.
Krok 3: Připravíme si dvě sklenice o objemu asi 5 dl a střídavě do nich vkládáme brambory se sýrem, které postupně prokládáme cibulí, bylinkami, česnekem a chilli papričkou. Osolíme je, posypeme pepřem a na závěr zalijeme vše olejem. Necháme uležet alespoň 3 dny v chladu.
Zveřejněno 2. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboroví utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92VY
Moje poznámka
Bramboroví utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92VY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno před 18 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Španělský ptáček
Fitulka před 19 minutami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
VaclavKo před 39 minutami
Klasické české rohlíky
petr.matej před 1 hodinou
Klasické palačinky
jtrecepty před 1 hodinou
Cuketový perník
Kava 2 před 2 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Iwana666 před 2 hodinami
Skvělé domácí okurkové řezy
Kopici před 12 hodinami
Lilek s rajčaty a sýrem
pekarnik před 15 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
bioubi před 15 hodinami
Borůvkové řezy
Luciksch před 16 hodinami
Tématické fráze:
utopenci,
recept na utopence,
utopenci recept,
přemrzlé brambory,
utopenci 100x jinak,
vladislav stuparič,
utopenci se sýrem,
jak naložit utopence,
recept utopenci,
brambory 100x jinak,
naložené brambory,
recepty na utopence,
nálev na utopence recepty,
jak nakládat utopence,
utopenci nálev,
jak sterilovat brambory,
jak sterilovat utopence,
nálev na utopence,
utopenci s cibulí recept,
18722
Suroviny:
brambory,
olej olivový,
sýr pivní,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
pepř černý,
tymián,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (42)
Takže já také ochutnala po 4 dnech a nenadchlo mě to
Elizo-tobě děkuji za fotky
Eliz jen mě tak napadlo,propíchala jsi dost ty brambory?Já je měla natáhnuté chutí dost-ale to asi udělala ta delší doba ve sklenici
Takže, jak to dopadlo u mě - sýr je dle očekávání fantastický, ovšem brambory tu chuť příliš nenatáhly (byly naložené 4 dny a pak jsem se začala bát, aby se nezkazily).
Takže jsem je nakonec i s tou cibulí a česnekem upekla v troubě (vcelku, olej jsem dost slila) a JO, pak jsme si pochutnali. Ony ty studené brambory v oleji můžou být pro někoho zvláštní...
Navíc, když to ten kuchař nazývá "utopenci" a kyselý nálev to nemá... Už jsem ten časopis také vyhrabala...
Tak uvidíme...
A chci se zeptat...už jste ochutnali? Myslím, jestli to za to stojí... Ještě byl manžel vyslaný pro pivní sýr, snad ho koupí...
Už se těším, čím nás další děvčata pčekvapí